Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

TV4-stjärnans utspel om maten – stora ilskan: ”Jävla trams”

28 feb, 2024, 18:30 
Lucas Eriksson har gjort succé i Sveriges mästerkock – och har en hel del åsikter när det kommer till mat.
Annons
7 saker du inte visste om Mischa BillingBrand logo
7 saker du inte visste om Mischa Billing

Ibland behöver man bara vara en timid smålänning för att göra succé i tv-rutan. Detta har Lucas Eriksson från Oskarshamn fått erfara, efter att ha blivit en stor favorit hos både Sveriges mästerkock-juryn och tittarna.

Lucas är sig själv, försöker inte låtsas vara något annat än sitt vanliga jag, och han har både imponerat med sin ärlighet, lugn och sitt sätt att bemästra diverse ingredienser i köket – även om juryn till en början förväxlade hans lugn som nonchalans.

– De måste väl kunna se andra personligheter också. Om jag skulle komma dit och vara någon som skrek så hade det inte varit jag. Men det är så det är med sån tv-skit, man måste skrika och höras mest för att det ska betyda något, sa Lucas till TV4.

Annons
Lucas Eriksson
Lucas Eriksson mitt i språnget. Här ska det serveras mat till Sveriges mästerkock-juryn.TV4

Utspelet i sändning: ”Jävla trams”

Ärlighet kommer man långt på. Därför är det inte konstigt att Lucas också är en person som man gärna intervjuar och inför Alla hjärtans dag ställde han upp i en intervju med Sveriges Radio där han kom med tips på vad man kunde laga till dejten.

Då var han väldigt direkt med att delikatesser som hummer, ostron och pilgrimsmusslor inte är något han föredrar.

– Sånt där jävla trams. Det är överdrivet, onödigt dyrt, säger Lucas och avslöjar vad man kan bjuda på i stället.

– Handskalade räkor, majonnäs, lite crème fraiche, rödlök. Ja, ganska simpelt och gott.

Lucas plan med sambon

Efter programmet har Lucas dessutom bestämt sig för nya kulinariska äventyr. Tillsammans med sambon Felicia och sina svärföräldrar öppnar han ett sommarcafé i Oskarshamn.

Annons

– Vi har tänkt på det länge. Först hade vi tänkt ha det hemma på gården, sedan kom lokalen ut. Det kändes gött att ha någonstans att vara, säger Lucas till TV4 och fortsätter:

– Det kommer vara så att jag åker upp och bakar, och att mor och syster bakar med, att vi säljer deras grejer i hos oss Oskarshamn. Jag kommer att göra lite tårtor och sånt, mackor kommer vi att ha.

Lucas Eriksson
Lucas Eriksson öppnar sommarcafé i Oskarshamn.TV4

Foto: TV4

Annons