Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

TV4 tar över allsången på Skansen – kanalen bekräftar: ”Det stämmer”

13 jun, 2023, 11:30 

Nu tar Pär Lernström över Sollidenscenen.

Annons

För många är en sommar utan Allsång på Skansen helt otänkbar. En gång i veckan ser tittarna till att avsätta lite tid i sommarvärmen och njuta av odödliga klassiker som exempelvis ”Stockholm i mitt hjärta”.

Här är alla programledare i "Allsång på Skansen" genom tidernaBrand logo
Här är alla programledare i "Allsång på Skansen" genom tiderna

Den 27 juni är det dags för Pernilla Wahlgren att vagga in allsångspubliken i en trygg famn, när hon gör sin första sommar som programledare för det populära programmet.

– Jag kan inte tänka mig en mer älskad artist än Pernilla Wahlgren, hon är ett fullblodsproffs och det perfekta valet för att ta över hedersuppdraget att leda programmet som blivit en given sommartradition för svenska folket, säger Anton Glanzelius, programbeställare på SVT.

Annons
Pernilla Wahlgren
Pernilla Wahlgren gör snart premiär som programledare för Allsång på Skansen.

TV4 intar Sollidenscenen

Många förknippar allsång på Skansen med SVT. Kanalen har sänt programmet sedan 1979 och har inga som helst planer på att sluta leverera skön musik från ett somrigt Djurgården.

Däremot är det faktiskt så att kanalen inte äger Sollidenscenen och således är det fritt fram för andra kanaler att sända program från Skansen och göra en egen slags variant av allsång.

Den 17 juni kommer TV4 att sända en hyllningskonsert med folkkära artister som Jakob Hellman, Jason Diakité och Magnus Carlsson för att uppmärksamma att Astrid Lindgren-karaktären Emil i Lönneberga fyller hela 60 år!

Annons

TV4: ”Ja, det stämmer”

Ja, sex decennier har gått sedan det småländska busfröet gjorde entré, ställde till med hyss, blev jagad av pappa Anton hela vägen in i snickarboa och fick sitta och tänka över sitt beteende.

Kvällen programleds av Pär Lernström och under programmets gång kommer artisterna tolka Georg Riedels klassiska visor som är skrivna med Astrid Lindgren.

– Ja, det stämmer att Pär Lernström kommer rycka in som allsångsledare under hyllningskonserten. Det blir finstämd allsång med några av de mest omtyckta Astrid Lindgren-sångerna, säger Jonathan Nordin, exekutiv producent på TV4, till Svensk Damtidning.

Annons
Pär Lernström
Pär Lernström intar Sollidenscenen.

Foto: TT, Samuel Edsmyr/TV4

Annons