Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

TV4 avslöjar: Därför tvingades Suzanne Reuter bort från programmet – sanningen bakom petningen

02 jun, 2022, 05:30 

Nu kommer sanningen till ytan.

Annons
Så långa och korta är svenska kändisarna!Brand logo
Så långa och korta är svenska kändisarna!

En ny upplaga av tävlingsprogrammet Fångarna på fortet spelas in för fullt i Fort Boyard, beläget strax utanför den franska kusten. Massvis av kända ansikten har hoppat på flygplanet till Franrike för att sätta sig själva på prov – men ett bekant ansikte kommer inte återvända.

I början av veckan kom beskedet att Suzanne Reuter blir utbytt i programmet, där hon precis fick rollen som ny gåtställare. Nu väljer TV4 att berätta om beslutet.

Säsongen inställd

Suzanne Reuter var den första kvinnan som axlade rollen som "gåtställare" i kanalens långkörare. Allra mest känd för rollen som Fader Fouras är såklart Stig Ossian Ericson, som satt uppe i tornet i hela åtta säsonger.

Efter det har massvis av olika skådespelare försökt fylla de stora skorna, allt ifrån Rolf Skoglund till Rikard Wolff, och nu senast alltså Suzanne.

Hon gjorde sin första säsong 2019, men blev året därpå snuvad på konfekten. På grund av pandemin, blev det ingen inspelning.

Annons

– Det är så sorgligt, precis nu i dagarna har vi fått veta att det inte blir någonting. Det funkar inte att komma in i Frankrike och ska man dra i gång fortet, det är många länder som ska in där. Jag vill göra det igen, jag hade kunnat vara i karantän där i tornet med mina ormar, sa Suzanne Reuter då i TV4:s program Late Night Sverige.

Verkliga anledningen

Ja, det verkar som om hon trivdes i sin roll som Madame Fouras, aningen snopet då att hon bara fick göra det en säsong. När det nu var dags att inta fortet igen, är Suzanne plötsligt utbytt.

Istället är det Hollywood-stjärnan Peter Stormare som ställer deltagarna gåtor, med karaktären Kapten Kaboom. När beskedet om ersättare kom, sades det ingenting om varför Suzanne hastigt blivit petad.

Men till Nöjeslivet kommer TV4 nu fram med sanningen bakom varför hennes försvinnande i rutan.

– Suzanne, i rollen som ”Madame Fouras”, var älskad hos tittarna men uppbokad på andra saker som krockade med inspelningsdatumen, säger Jonathan Nordin, exekutiv producent på TV4 till Nöjeslivet.

Om det är ICA-reklamerna, där Suzanne spelar ICA-Stina, som satte käppar i hjulen eller något annat projekt återstår att se.

Programledarduon Agneta Sjödin och Gunde Svan.

Foto: TT

Annons