Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

TV4:s besked: Lotta Engberg gör sin sista sändning – försvinner efter Nyårsbingo

31 dec, 2022, 14:00 
Indra Nordemar

2023 är snart här, vilket innebär att tiden är kommen för Lotta Engberg att säga adjö till TV4.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Bingolottos programledare – minns du alla?Brand logo
Bingolottos programledare – minns du alla?

I fjol firade Bingolotto hela 30 år. Sedan premiären 1991 har programmet kommit att bli en riktig tittarfavorit: En söndagsrutin och en jul- och nyårstradition för miljontals svenskar.

Ja det är ju ett vinnande koncept, bokstavligen talat. Men succén beror också mycket på de folkkära programledarna. De har kommit och gått genom åren, men i dag är det Lotta Engberg och Stefan Odelberg som leder tittarna genom TV4:s bingo.

Fram till nu, nu sker stora förändringar. Och många är rasande.

Lotta Engberg försvinner från TV4

Den 7 januari 2023, det vill säga nästa veckas Bingolotto, kommer eventuellt inte lika många kunna ta del av. Då ändras både kanal och sändningstid. Det innebär att i kväll blir Bingolottos, och Lottas och Stefans, sista kväll i TV4.

Annons

Programmet har i många år alltid sänts på söndagskvällarna i TV4, men nu kommer det i stället att sändas på lördagskvällarna i Sjuan – en kanal som inte alla har.

Lotta och Stefan när Bingolotto firade 30 år i fjol.

TV4:s beslut har mötts av skarp kritik, både från tittare och Bingolottos före detta programledare.

Kritikstorm mot TV4 efter beslutet

Leif ”Loket” Olsson, ledde programmet från starten 1991 fram till 1999, är en av de som menar att det är en katastrof.

– Jag vet inte hur de har kommit fram till det. Jag var ju med från början och jag hade aldrig godkänt att de hade flyttat programmet på det viset. Men det är väl något som har hänt, de har väl inte så många tittare längre. Men det här är inte ett steg uppåt, säger han till Aftonbladet.

Leif ”Loket” Olsson var Bingolottos allra första programledare.

På tidningens Facebook–sida haglar kommentarerna in från kritiska tittare:

"Alla har inte sjuan. Alla kanske inte heller har tillgång till tv4 play. Det är inte så enkelt för äldre o funktionshindrade som kanske inte klarar av detta. Inte för oss andra tekniskt okunniga heller", skriver en person.

Annons

"Ni kommer att förlora många spelare", skriver en annan.

Bingolotto blir 30 minuter längre

Hans Sahlin, vd på den ideella organisationen Folkspel, menar däremot att förändringen är positiv – nu blir ju programmet 30 minuter längre.

– Då vi inte behöver göra avbrott för nyheter innebär sändningstiden utökade möjligheter till spel, underhållning och artister, har han sagt i ett pressmeddelande.

Ja, det återstår att se hur utgången blir, men förhoppningsvis återvänder i alla fall Lotta till TV4 nästa sommar, då det är dags för Lotta på Liseberg.

Foto: TT

Annons