Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

TV4:s abrupta beslut för Jenny Strömstedt, 51, – efter alla uppskattade år i rutan

22 feb, 2024, 09:00 
Jenny Strömstedt
Jenny Strömstedt har varit programledare för Nyhetsmorgon i 19 år – och nu har TV4 tagit ett plötsligt beslut för den älskade profilen.
Annons
Jenny Strömstedts krav på Steffo TörnquistBrand logo
Jenny Strömstedts krav på Steffo Törnquist

Jenny Strömstedt, 51, har jobbat på TV4 ända sedan gymnasiet - dock då i receptionen - och sedan har hon jobbat sig upp på kanalen.

Sedan 2005 är hon programledare för populära Nyhetsmorgon och hon har också haft flera andra hedersuppdrag på kanalen, som att ratta valvakor.

Ja, det råder inga tvivel om att TV4 litar på Jenny och håller henne högt. Det syns också i kanalens plötsligt beslut för programledaren.

TV4:s plötsliga beslut för Jenny

Det är en rad profiler som rattar Nyhetsmorgon och allt som oftast är det ett fast schema där programledarna brukar köra med samma personer.

Jenny har en lite annan situation. Numera brukar hon leda Nyhetsmorgon själv på lördagar, men nu sker en plötslig ändring.

Annons

Ja, under onsdagskvällen kommer Jenny med ett besked – på grund av sjukdom hoppar in med kort varsel under torsdagsförmiddagen:

– Så ska jag hoppa in och jobba i morgon för någon blev sjuk. Så jag och Järborg hänger på Nymo 2 som det kallas, där mellan klockan 10 - 12. Ska bli roligt, säger Jenny i en story på Instagram.

Jenny Strömstedt pratar i sin säng
Jenny Strömstedt berättar att hon hoppar in i Nyhetsmorgon på torsdagsförmiddagen.

Att Jenny är någon TV4 kan räkna med är tydligt. Så blir det ju efter 19 lojala år i Nyhetsmorgon där hon leder med både proffessionalitet och värme.

Vem som blivit sjuk förtäljer inte Jennys Instagramstory. Däremot ledde Soraya Lavasani med Martin Järborg förra veckan, och det brukar som sagt vara ungefär samma upplägg varje vecka.

Förändringen för programledarna

Men Jenny får i alla fall lite sovmorgon, i Nyhetsmorgon mått mätt. 2022 infördes nämligen två skift i programmet, ett morgonpass och ett förmiddagspass.

Annons

Och visst gör det skillnad för profilerna. Det berättade Rania Shemoun Olsson för Svensk Damtidning några månader in i förändringen:

– På Nymo 2, då sänder vi från 10, då går man ju inte upp mitt i natten som man gör när man sänder Nymo 1, då går jag upp 02.45.

– Det är skillnad att gå upp 06 och 02.45. Det är också en del i att det känns bra, att inte bara gå upp mitt i natten.

Vi önskar Jenny lycka till i dag, även om hon inte behöver det. Hon är som sagt en riktig veteran!

Foto: Skärmdump TV4, Instagram/jennystromstedt

Annons