TV4s beslut för Nyhetsmorgon-profilen: Marcus Noterius lämnar

30 maj, 2022, 08:30 
Marcus Noterius

Nu väntar nya äventyr.

Annons

Marcus Noterius började som en helt vanlig reporter på TV4, men har under åren skapat sig ett omtyckt namn i rutan. Tack vare sina tokiga ideér och lättsamma framtoning i programmet har han blivit ett självklart inslag i Nyhetsmorgon som många ser framemot.

Han har blivit så pass populär att det nu väntar nya uppdrag, långt utanför Sveriges gränser.

Otäcka skadan i direktsändning

Ja, Marcus Noterius är flygande reporter som ofta testar på aningen våghalsiga och speciella uppdrag i vårat avlånga land. I inslaget "Marcus Noterius testar" har vi fått se honom göra det mesta!

Men ibland går det inte alltid enligt plan – och det är med höga insatser som han roar tv-tittarna. När han för drygt två år sedan testade på backhoppning inomhus var olyckan framme, och allt filmades i direktsändning.

Den tillsynes oskyldiga teståkningen slutade i en dramatisk olycka, när Marcus kraschar och syns ligga kvar i kvida i sina smärtor. Personal på plats rusar fram till honom, och kollegorna Steffo Törnquist och Jenny Stömstedt är märkbart omskakade av händelsen i Nyhetsmorgon-studion.

Annons

Som tur är gick allting bra, och Noterius klarade sig helskinnad, utan några större skador.

Beslutet för Noterius

Och den modiga Nyhetsmorgon-profilen visar inga tecken på att sakta ner efter händelsen, snarare tvärtom. Nu väntar nämligen nya uppdrag på kanalen, som passar honom som handen i handsken – och han har lämnat landet.

På sina sociala medier delar han med sig av det spännande beslutet. Marcus Noterius har befunnit sig på Fort Boyard i Frankrike för att delta i succéprogrammet Fångarna på fortet!

"Fångarna på fortet 2022. Är på väg till Frankrike för att delta i detta äventyr. Känns jättekul och lite nervöst. Alltså jag funderar på vilket uppdrag på fortet som passar mig...

Är ju höjdrädd, har lätt klaustrofobi, gillar varken spindlar eller ormar och gåtor är jag ingen hejare på heller. Men förhoppningsvis finns det något som passar mig. Kommer nog bli en fantastisk upplevelse. Och säkert ett minne för livet." Skriver Marcus Noterius på sin Instagram.

Annons

I kommentarsfältet får han massvis av stöttning, bland annat av sin dotter.

"Du är bäst! Lycka till nu pappa, du klarar detta!!!! ❤️❤️" Peppar hon sin pappa.

Av allt att döma kommer det gå galant för Noterius som sällan tackar nej till en utmaning, men exakt hur det går får vi helt enkelt vänta och se!

Foto: TT/TV4

Annons