Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

TV4:s beslut – scenerna med Måns Zelmerlöw som tittarna inte fick se: "Skrika"

08 aug, 2023, 12:00 
Lotta på Liseberg

TV4 beslutade att inte visa scenerna med Måns Zelmerlöw.

Annons

Måndagen blev en bitterljuv historia. Det var nämligen dags för ett avsked, när årets allra sista avsnitt av Lotta på Liseberg sändes i TV4.

Självfallet tråkigt, men Lotta hade sparat en kanonuppsättning till avslutningen, där artister som Lill Lindfors, Måns Zelmerlöw och Peter Jöback dök upp.

Mikael ”Soldoktorn” Sandström vägrar svara på frågan om Lotta EngbergBrand logo
Mikael ”Soldoktorn” Sandström vägrar svara på frågan om Lotta Engberg

TV4 stoppade Måns Zelmerlöw i Lotta på Liseberg

Tv-tittarna blev dock snuvade på en viktig portion av showen. Under en av reklampauserna körde Måns och hans band The Agreement en extra låt – som bara gick att se via Facebook eller i efterhand på TV4:s hemsida.

Det körde den nya låten Andetag. Måns har själv varit med och skrivit låten, som fick ett varmt mottagande på TV4:s Facebook-sida.

"Åååå sådan bra låt...", skriver en användare.

Annons

"Han är så grym", skriver en annan.

"Så fin sång", skriver en tredje.

"Så vackert", skriver en fjärde.

Måns band The Agreement består av Alex ”Ale Runo” Holmgren, Andreas Landegren, Joakim Backman, Marcus Liliequist, Peter Zimny och Nils Janson. Det är inga nya bekantskaper för Måns del; bandet består av gamla vänner och tidigare samarbetspartners.

Måns och medförfattarna Alex Holmgren och Andreas Landegren var inspirerade av Ronja Rövardotter när de skrev Andetag.

– Vi ville skriva något som ramade in Vårskrik, något hoppfullt som förklarar tanken med att skrika sig ur det som varit och in i ett nytt, sundare, kapitel. Det blev Andetag, har Måns berättat i ett pressmeddelande.

"Publiken bara löjlig"

Det blev en blöt kväll för gänget på Lotta på Liseberg, i bokstavlig bemärkelse. Det kom flera skurar under måndagen, men TV4 höll ut och vägrade ställa in. Efter programmet hyllade Lotta Engberg sin publik, som iklätt sig ponchos för att klara vätan.

– Publiken är ju bara löjlig. Jag måste ändå säga det, de sitter ju ner i regnet – de är så solidariska och underbara!, säger hon till Expressen.

– Det känns alltid bra när vi avrundar en sommar och det har gått bra.

Annons