Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

TV4:s bomb – Lotta Engbergs framtid på Liseberg osäker

12 aug, 2023, 15:00 
Felicia Plåt
Lotta på Liseberg
Lotta har programlett Lotta på Liseberg sedan 2004. Foto: TT

Nu undrar alla om det blir en ny säsong av Lotta på Liseberg.

Annons

Under sommaren har vi varje måndag fått njuta av härlig Allsång från Liseberg, med ingen mindre än hela Sveriges Lotta Engberg. Det har varit 10 fantastiska veckor med Lotta och hennes gäster som bjudit på musik och underhållning direkt från Liseberg.

Mikael Sandströms fräcka drag med Lotta – inför allaBrand logo
Mikael Sandströms fräcka drag med Lotta – inför alla

Hela Sveriges Lotta Engberg

Lotta har varit en del av den svenska musik och underhållningsbranschen sedan henne genombrott med "Fyra bugg & en CocaCola" i Melodifestivalen 1987. Med låten vann hon hela tävlingen och slutade som 12:a i Eurovision Song Contest.

Sedan dess har hon gjort flera stora program som Bingolotto och 2004 sändes det första programmet av Lotta på Liseberg. Och det blev snabbt ett självklart favoritprogram för många svenskar att njuta av under sommaren.

Annons

Även denna sommaren har vi fått underhållning i världsklass av Lotta och hennes härliga gäster, trots att vädret har försökt sätta stopp för programmet under några måndagar. Men det är ingenting som har stoppas Lotta Engberg för att sjunga med svenska folket.

Men under förra måndagen sändes det sista avsnittet för årets säsong och det är många som redan längtar efter nästa sommar för att få sjunga med Lotta på Liseberg. Men då återstår den stora frågan om det kommer bli en ny säsong.

Oklara svaret kring Lottas framtid

Svensk Damtidning har varit i kontakt med Jonathan Nordin, exekutiv producent på TV4 och han berättar om den avslutade jubileumssäsongen.

– Vi har precis avslutat en uppskattad jubileumssäsong med utmanande väder men samma underbara publik på Liseberg. Lotta och hela teamet fortsätter att imponera och sprida allsångsglädje över hela landet, säger Jonathan Nordin.

Men om det blir en till säsong av Lotta på Liseberg återstår vara en gåta och Jonathan menar att svaret får vi senare i höst.

– Just nu påbörjas arbetet med att utvärdera säsongen och senare i hösten tas beslut för sommaren 2024, säger Jonathan till Svensk Dam.

Vi hoppas såklart som alla andra att vi kommer att få sjunga med Lotta nästa sommar också. Vi väntar med spänning!

Annons