Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

TV4:s chockbesked – ändringen av örådet i Robinson

07 dec, 2022, 20:00 

Många tittare är mycket besvikna över TV4:s beslut.

Annons
Här är alla programledare i "Robinson"!Brand logo
Här är alla programledare i "Robinson"!

Finalveckan av höstens säsong av Robinson börjar närma sig med stormsteg och snart kommer en vinnare äntligen få lyfta statyetten, efter att ha kämpat mot svält, tävlingar och andra utmaningar på en öde ö.

Detta har varit Petra Malms första säsong som programledare för äventyret, efter att ha tagit över stafettpinnen från Anders Öfvergård.

Petra har hyllats av tittarna under programmets gång, men i oktober kom beskedet om att hon inte kommer återvända nästa säsong. Anledningen bakom beslutet är att hon inte vill vara ifrån familjen för länge.

Annons
Petra Malm slutar som programledare för Robinson
Petra Malm slutar som programledare för Robinson.

Istället kommer tv-legendaren Anders Lundin ta över som programledare, för andra gången i karriären! Många minns nämligen säkert att Anders ledde programmet 1999-2003.

Anders Lundin blir ny programledare för Robinson
Anders Lundin blir ny programledare för Robinson.

TV4:s chockbesked – ändringen av örådet i Robinson

Det ökända örådet har varit en central del av Robinson ända sedan start. Momentet går ut på att deltagarna anonymt röstar ut en person ur laget, som tvingas lämna tävlingen.

Annons

Under säsongen har örådet sänts varje söndag. Men nu blir det ändring på detta, meddelar TV4 på Robinsons officiella Facebook-konto:

"Med anledning av fotbolls VM så sänds örådsavnittet denna vecka på torsdag 8 december klockan 21.00 istället för på söndagen. Berätta för alla som inte får missa detta!", skriver kanalen.

Detta har lett till blandade känslor hos tittarna, där flera uttrycker besvikelse i kommentarsfältet:

"E så sjukt trött på att sporten alltid ruckar övriga program. Hur svårt kan det vara att ha sportkanaler och låta ”vanlig” tv vara ifred?", skriver en person.

"Finns flera sportkanaler varför ska dom lägga det på vanlig kanal. Blir så sur", skriver en annan.

Samtidigt är det flera som är positivt inställda till ändringen.

"Att folk orkar gnälla! Det är ju bra att vi får se örådet redan på torsdag, då slipper vi vänta. Vad är problemet?", skriver en person.

"Det är ju toppen att slippa vänta ända till söndag!", skriver en annan.

Annons