Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

TV4:s chockbesked: Efter Fem försvinner från rutan

12 jun, 2023, 10:00 
Efter Fem

Nu är det officiellt: Efter Fem försvinner från TV4.

Annons

Efter Fem är ett nyhetsprogram med en lättsam touch. Det är en svår balansgång, den mellan det tunga och djupa och det uppsluppna och fjäderlätta – men tittarna är överens om att programmet ror det hela i land.

Mycket tack vare de kompetenta programledarna. Tilde de Paula Eby, Anna Brolin, Henrik Alsterdal, Axel Pileby och Maximillian Artell har samtliga axlat ansvaret och blivit livsnödvändiga inslag i vardagen för många.

Så mycket pengar tjänar Axel PilebyBrand logo
Så mycket pengar tjänar Axel Pileby

Efter Fem försvinner från TV4

E

Men nu försvinner de allihop. Det här kan vi läsa på Facebook.

"Så var det dags att tacka för den här säsongen av Efter fem! Nu tar redaktionen en liten semesterpaus – men oroa er inte, vi är tillbaka igen den 14 augusti. Tills vi ses igen, glad sommar, ett stort tack till alla som medverkat i programmet och inte minst tack till alla er som tittat!", skriver TV4 i ett inlägg.

Annons

I kommentarsfältet hittar vi gott om lyckönskningar från tittare som verkligen unnar Tilde och gänget en fin semester.

"Tack till er alla för ett mycket bra program och ha en skön sommar", skriver en användare.

"En välförtjänt semester önskar jag er! Alla duktiga ni", skriver en annan.

"Ohhhhh, tack alla ni duktiga, trevliga och fina i gänget! Längtar redan till nästa säsong! Kramar till er alla och GLAD SOMMAR!", skriver en tredje.

"En erkänt svår tid"

Faktum är att Efter Fem inte var en given succé, även om den framstår som en sådan nu. Maximilian Artell har tidigare beskrivit vilken sorts utmaningar som redaktionen såg framför sig när de lanserade programmet.

Här är profilerna i "Efter fem"Brand logo
Här är profilerna i "Efter fem"

– Det var ju en tid som var erkänt svår att få tittare på, men nu har vi rullat på år efter år och vi växer hela tiden. Vi börjar ju också sända på söndagar nu i helgen och det blir ett större fokus på nyheter där vi kommer att sammanfatta veckan som har gått. Sedan ska jag stå för det senaste precis som på vardagar. Men vi får ännu mer tid till nyheterna, har Maximilian sagt till Aftonbladet.

Annons