Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

TV4:s fadäs – sanningen om Jenny Strömstedt och Steffo Törnquist i Nyhetsmorgon

TV4:s fadäs – sanningen om Jenny Strömstedt och Steffo Törnquist i Nyhetsmorgon

TV4:s info om parhästarna visar sig inte stämma...

Här är profilerna i "Nyhetsmorgon"
0:40

Efter reklamen: Här är profilerna i "Nyhetsmorgon"

(0:40)

Slå på ljud

Hundratusentals svenskar startar varje dag med att slå på Nyhetsmorgon, där de eminenta programledarna bjuder på såväl underhållning som nyheter med glimten i ögat.

Genom åren är det många som kommit och gått, men en favoritduo bland tittarna som synts ihop i rutan i över 16 år är parhästarna Jenny Strömstedt och Steffo Törnquist.

Men som de flesta Nyhetsmorgon-fansen vet är så inte fallet längre, även om det ännu låter så från TV4:s håll.

Splittringen mellan Steffo Törnquist och Jenny Strömstedt

Tidigare i år försvann Jenny plötsligt från Steffos sida. Men det gavs inte någon direkt något förklaring till varför, så tittarna började undra. Det visade sig då att Jenny helt enkelt var upptagen med att spela in "Tillsammans med Strömstedts", med sin make Niklas.

Sedan fick hon desto mer att göra, i och med att det är valår. Jenny är nämligen en stor del av TV4:s bevakning av valet.

Samtidigt närmar sig pensionen för Steffo. Han har gått ner i tid och sänder nu endast en dag i vecka, på fredagar, och det göra han numera med Sofia Geite.

– Syftet med att gå ner till en dag är att jag ska orka några år till. Jag väntar på min fru som är lite yngre än mig. När hon går i pension då kan jag lägga av, jag orkar inte två dagar längre, har Steffo berättat för Hänt.

Den omtalade "ostbågs-branden". Foto: TV4

TV4:s bluff om parhästarna

Ja, sanningen är ju att Steffo och Jenny inte varit det där radarparet som många ser dem som på flera månader. Men på TV4:s hemsida låter det annorlunda.

"Steffo Törnquist har en lång karriär som klädsäljare, gymnastiklärare, simlärare, murvel på Östgöta Corren, TT, DN, Expressen och på TV4 sen starten. Där Steffo bland annat medverkat i Steffos lustjakt och Steffo – din tröst i natten, TV4:s första talkshow. Han är sedan år 2000 programledare för Nyhetsmorgon i TV4, där han oftast leder programmet med sin parhäst Jenny Strömstedt.", skriver de om honom.

Med andra ord är det nog dags att uppdatera beskrivningen om Steffo – är är det möjligen så att Jenny kommer stå vid Steffos sida igen efter valet?

Foto: TT, TV4