Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

TV4:s oro över Steffo – nu tvingas facket agera!

02 jul, 2022, 12:00 
AvSimon Holm Stålhand

Facket agerar efter TV4:s beslut!

Annons
5 saker du inte visste om Steffo TörnquistBrand logo
5 saker du inte visste om Steffo Törnquist

Efter sommaren förlängs det omåttligt populära morgonprogrammet, Nyhetsmorgon i TV4 med två timmar. En av anledningarna till det är att långköraren Malou efter tio lades ner. Ett välkomnat besked för många av de trogna tittarna men det innebär att redaktionen ska sända live i hela sex timmar!

Steffo Törnquist har tidigare berättat att han kommer att gå ner i tid på Nyhetsmorgon. Till Svensk Damtidning utvecklar han i ett sms:

Steffo Törnquist
Steffo Törnquist.

"Tanken med att gå ner till en sändning i veckan är att jag ska orka, helst i några år till. Varje sändning är ett marathon och jag är ju inte 25 längre. Och jag väntar med pensionering tills min fru Carro slutar jobba, hon är några år yngre och har kul med sitt juristande".

Annons

Med ett längre program så ställer det högre krav på de som jobbar med sändningen, inte bara de som är framför kameran.

– Det har funnits en oro över hur redaktionen ska orka sända ända till klockan 12 när man redan är slutkörd vid 9, säger Victoria Banozic, journalistklubbens ordförande på TV4 till Dagens media.

Så löser TV4 situationen

Nu har de kommit fram till att TV4 ska jobba med dubbla sändningsteam. Ett team är ansvariga för sändningen fram till tio och sedan tar det andra teamet över.

– Det är omöjligt att behålla sändningsskärpan under sex timmar och med två team blir det hållbart för medarbetarna på ett bra sätt. Att byta team under en lång sändning är inget nytt för oss utan det har vi prövat vid andra tillfällen, till exempel i våra långa valsändningar, säger Björn Persson, chef för Nyhetsmorgon.

Sannolikt innebär det att TV4 kommer att behöva anställa fler medarbetare.

Annons