TV4s osäkra besked om Petra Mede och David Lindgrens framtid i Let's Dance – kan försvinna från rutan

David Lindgren och Petra Mede i Let's Dance 2022

Foto: TT

Årets Let's Dance-säsong börjar närma sig sitt slut, och framtiden är oviss.

Här är alla vinnare av ”Let’s dance”!
0:44

Efter reklamen: Här är alla vinnare av ”Let’s dance”!

(0:44)

Slå på ljud

Tänk vilken resa dansarna i årets upplaga av Let's Dance har gjort! Den sjuttonde säsongen börjar lida mot sitt slut, och på lördag står det klart vem av Eric Saade och Filip Dikmen som dansat hem glasskon.

Några som också synts på dansgolvet i snart tio veckor är programledarna David Lindgren och Petra Mede. Imorgon sänder duon sitt sista program, åtminstone för den här säsongen. Men framtiden är oviss.

Kritikstorm mot programledarna

Det har varit spridda skurar när det kommer till tittarnas reaktioner på David Lindgren och Petra Mede som programledare. Det är andra året de intar Let's Dance-golvet, och det var stora skor att fylla. Föregångarna David Hellenius och Tilde de Paula Eby var både omtyckta och veteraner.

Efter femton år tackade David för sig, och Tilde efter fyra år. Båda hade andra uppdrag att se framemot.

”Jag har gjort det här i 15 år nu så ska bli spännande och kul att få lägga all tid på mina andra program nu. Jag var med första säsongen av Let's dance så nu återstår det att se om jag kommer göra samma femtonåriga resa med ’The masked singer’ framöver!", skrev David Hellenius i ett sms till Aftonbladet.

I början av säsongen var det många som uttryckte sitt missnöje över programledarduon i Aftonbladets livechatt.

– Petra och David skärp er …dåliga och skämten e urdåliga annars va bra alla dansade ikväll, skrev en användare.

– Har vi tur så hänger David och Petra löst, kommenterade en annan.

– Trodde aldrig jag skulle säga det här, men Eric och Filip är i särklass. Petra och David. Lägg av med tramset, fortsatte en tredje.

Beskedet om framtiden

Och det är såklart svårt att göra alla nöjda. Men det är också många som älskar Petra och David som programledare, och som håller tummarna för att de ska leda oss genom lördagsunderhållningen flera säsonger framöver.

Däremot är framtiden långt ifrån glasklar. När Nöjeslivet frågar TV4 är framtidsbeskedet kryptiskt.

”Inget nytt att berätta gällande det tyvärr. Vi får återkomma!”, skriver programmets pressansvarige Frida Ekberg i ett mejl till sajten.

Hursomhelst dröjer det ett helt år innan vi får se en ny säsong av den populära dansprogrammet på rutan. Men innan dess har vi ju det roligaste framför oss – nämligen den stora finalen imorgon!

Foto: TT