TV4:s skarpa förbud för Let's dance avslöjat – anställda slår larm

11 jan, 2023, 11:00 

Tidigare praktikanter och andra personer i Let's Dance-produktionen kommer nu med oroväckande uppgifter.

Annons

Let's Dance är ett program som väcker många positiva känslor. De dansanta kändisarna får tittarna att känna stämningen hemma i tv-sofforna och möjligtvis även applådera åt en avancerad rumba.

Ann och Dermot – så är Tony bakom kulisserna
Ann och Dermot – så är Tony bakom kulisserna

Men bara för att det utåt ser väldigt bra och lyckligt ut, betyder det inte att alla delar den upplevelsen. I Aftonbladet vittnar nu tidigare praktikanter om bedrövliga arbetsförhållanden med långa arbetspass och mobbing.

– Det var så psykiskt påfrestande att få ihop alla arbetsuppgifter. Skrubba toaletter, skura golv, tömma soptunnor, koka kaffe och samtidigt hjälpa teamet som undvek mig. Och det var sån tidspress och prestationsångest inblandat och så skulle man ändå vara trevlig och kunna leva ett liv utanför praktiken, säger en tidigare praktikant till tidningen.

Annons
Let's Dance i TV4
I tv-rutan ser Let's Dance ofta väldigt kul ut, men nu vittnar tidigare praktikanter om en verklighet som är allt annat än positiv.
Recept.se Nyhetsbrev

Flera praktikanter slår larm

En annan praktikant säger att man ombads att inte tilltala programledarna eller kändisarna, trots att ett stort ansvar lades på de obetalda praktikanternas roll i produktionen.

Även den här personen anklagar produktionsbolaget Mastiff för orimliga arbetsförhållande, med långa arbetsdagar, stressig miljö, mobbing och inget betalt.

Let's Dance
Let's Dance får inga höga betyg när tidigare praktikanter får uttala sig om produktionen.
Annons

TV4 om kritiken: ”Valt att inte svara”

Matilda Snöwall, vd på Mastiff, skriver i ett mejl till Aftonbladet att mobbing aldrig är tillåtet och tycker det är tråkigt att så många har en negativ positiv upplevelse.

På frågan om det stämmer att praktikanter ombetts att inte prata med programledarna och kändisarna svarar hon:

”Självklart får alla prata med alla i produktionen. Men i vissa situationer kan det finnas en önskan från programledare eller deltagare att inte bli störda inför en direktsändning. Det hoppas vi att alla medarbetare i produktionen respekterar”.

TV4 har valt att inte svara på den hårda kritiken. De hänvisar i stället alla frågor till produktionsbolaget Mastiff.

”TV4 tycker det är viktigt med en bra arbetsmiljö i de produktioner vi beställer och hänvisar frågorna till respektive produktionsbolag”, skriver kanalens pressdesk i ett mejl.

TV4-huset
TV4 vill inte svara på några frågor om kritiken och hänvisar alla frågor till produktionsbolaget Mastiff.

Foto: TT

Annons
Annons