Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

TV4:s stora lögn för Farmen–tittarna – allt avslöjas av deltagaren

15 feb, 2023, 18:00 
Indra Nordemar

Allt är inte som de verkar i TV4 succén Farmen. Nu berättar deltagaren som valde att hoppa av mitt i säsongen.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!Brand logo
8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!

I hela 14 säsonger har livet ute på gården i Skillingaryd lockat bonde-sugna svenskar. Farmen har varit en TV4-succé ända sedan premiären 2001 – och nypremiären 2013.

Medan farmarna kämpar på utan elektricitet och rinnande vatten bänkar sig över en miljon tittare i tv-sofforna för att följa utmaningarna och intrigerna som uppstår längs vägen.

Men är det verkligen så dramatiskt som det verkar i rutan? Inte riktigt. Inte enligt forna deltagaren Rickard Castefjord, 54, som nyligen valde att avbryta sin medverkan, och som nu avslöjar sanningen för Hänt.

Därför väljer Farmarna att lämna

Anna Brolin axlar i år rollen som programledare för tredje året i rad. Hon är den som vägleder de nyblivna bönderna på det idylliska torpet tillsammans med Farmens expert Hans Wincent.

På gården i Skillingaryd ställs de nyblivna bönderna inför tuffa utmaningar. Foto: TV4

Men det är en tuff väg att gå. Det har många gånger hänt att deltagare valt att hoppa av tävlingen och därav mist sin chans till en halv miljon kronor.

Annons

Ofta rör det sig om att kroppen helt enkelt inte orkar med det krävande arbetet, men ibland är det också de oändliga konflikterna som får bägaren att rinna över.

Sanningen om de dramatiska händelserna i Farmen

Det är inte mycket som inte visas för tittarna. Från tidig morgon till sen kväll filmas farmarna av två kamerateam som byter av varandra. Men de kan ju inte vara överallt samtidigt, och måste därför noggrant välja sina mål.

Farmen-deltagaren Rickard Castefjord valde häromdagen att hoppa av tävlingen. Foto: TV4

Och när det är för "tråkigt", ja då gör TV4 det lite "roligare" helt enkelt. Det sker nämligen en hel del omtagningar och dramatiseringar av scener.

– Men sedan att det är regisserat. Det är jävligt mycket. De ser ju det här i realtid, allt som filmas ser de hela tiden. Så då kan Viktor (producenten reds anm.) ringa till kameramannen och säga "skit i det där, gå till dem i stället och filma det, eller gör det där i stället, be dem ta om det där", säger Rickard Castefjord till Hänt och fortsätter:

– För vi säger att du och jag pratar nu, vi är ganska schyssta och lågmälda mot varandra. Då kunde Viktor till exempel ringa och säga "kan de ta om det där, fast be Angelica säga till Rickard att hålla käften".

Med andra ord: Producenten bevakar, styr, gör om och dramatiserar.

– Det är väldigt mycket regisserat, menar Rickard.

Foto: TV4

Annons