Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

TV4:s tråkiga besked om Ernst Kirchsteiger – försvinner helt från kanalen

11 nov, 2022, 15:30 

Ernst Kirchsteiger har varit borta från rutan i flera månader. Nu berättar TV4 hur framtiden för tv-profilen ser ut.

Annons
Glädjebeskedet: Här avslöjar Ernst Kirchsteiger sin comeback i tv!Brand logo
Glädjebeskedet: Här avslöjar Ernst Kirchsteiger sin comeback i tv!

Ernst Kirchsteiger, 65, har under de senaste 20 åren varit en av Sveriges absolut mest folkkära tv-profiler.

Med program som Sommartorpet, Nya rum, Jul med Ernst, Ernst i Toscana och Sommar med Ernst har han blivit en stor favorit hos tittarna.

I flera år under början av 2000-talet jobbade han med SVT, men sedan 2007 arbetar han för TV4 – som har producerat många av Ernsts kända program.

Sommar med Ernst har sänts varje sommar sedan 2008, fram till 2021.

Ernst Kirchsteigers tråkiga besked till tittarna

I december 2008 hade Jul med Ernst premiär i TV4 – vilket blev en riktig tittarsuccé! Programmet har sedan dess fortsatt att sändas i december varje år fram till julen 2021.

Annons

Men under våren 2022 kom Ernst med ett tråkigt besked till tittarna –nämligen att han bestämt sig för att ta en paus från tv-karriären.

"Jag behöver skapa mer utrymme för att vara allt det jag vill vara – make, pappa, farfar och konstnär. Och så vill jag hinna laga ännu mera mat!", skrev han på Instagram i mars.

Många följare skrev att de skulle sakna Ernst i rutan, men tyckte samtidigt att han verkligen förtjänade att vila och umgås med familjen.

TV4:s dystra besked – Ernst försvinner från kanalen

Ikväll ser vi äntligen Ernst i rutan igen, som gäst i Carina Bergfeldts talkshow i SVT. I programmet öppnar han upp om anledningen bakom beslutet att ta en paus.

– Jag har hållit på i 22 år. Och det är som jag har färdats framåt och det har varit fantastiskt kul. Och idag är jag nyss fyllda 65. Att ta ett beslut att stanna upp i livet och reflektera bakåt, säger han.

Ernst avslöjar samtidigt att han snart kommer göra comeback i tv-rutan, men förklarar att han inte kan gå in på några detaljer.

Ernst gästar kvällens avsnitt av Carina Bergfeldt.

Tyvärr kommer det dröja längre än till december innan vi får se Ernst i rutan igen. TV4 förklarar nämligen för Hänt att det inte kommer komma någon ny säsong av Jul med Ernst i år.

”Det kommer ingen ny säsong av Jul med Ernst, men tidigare säsonger kommer att repriseras från den 5 december”, skriver Kristoffer Muregård, pressansvarig för programmet, i ett meddelande till Hänt.

Annons