Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

TV4:s trista beslut – programledaren Petra Malm lämnar Robinson

11 okt, 2022, 08:38 
Petra Malm

Petra Malm har hyllats för sin insats i Robinson – men nästa säsong ersätts hon.

Annons
Här är alla programledare i "Robinson"!Brand logo
Här är alla programledare i "Robinson"!

På en öde ö i Malaysia tävlar just nu 18 hungriga och äventyrslystna deltagare om den åtråvärda Robinson-statyetten. Svajigt väder, tuffa uppdrag och dåligt med mat är bara några av utmaningarna.

Inför årets säsong har programmet kantats av stora förändringar. Den mångårige programledaren Anders Öfvergård har lämnat över stafettpinnen till elitsoldaten Petra Malm.

– Jag är den jag är och jag är norrlänning och jag är militär och det kommer inte att gå och dölja. Det finns en tydlig militär kompass i mig så jag kommer vara tydlig och rak men också mycket känslor då jag är en känslomänniska, har hon sagt till Aftonbladet.

Annons
Robinson 2022
Deltagarna i Robinson 2022.

Tittarnas fina ord efter succén i Robinson

Och tittarna gillar nytillskottet. På sociala medier har Petra hyllats för sina insatser i rutan och många hoppas att hon kommer fortsätta även nästa säsong.

”Bästa programledaren! Petra är hård men rättvis och har ett stort hjärta. Det gav hon bevis på i Elitstyrkans hemligheter”, skriver en person.

”Petra är en bra programledare”, skriver en annan.

Petra Malm
Petra Malm lämnar Robinson efter säsongen.
Annons

Anders Lundin ersätter till hösten

Men nu kommer TV4 med ett tråkigt besked. När vårsäsongen av Robinson 2023 drar igång kommer hon i stället Anders Lundin, som var programledare för programmet mellan 1999 och 2003, att ratta skutan.

– Jag ser mest fram emot krismötena. Jag fick smak för det förra gången, att det aldrig riktigt blir som man har tänkt sig. En tävling som är jättebra men tyvärr blåser bort under natten eller en strand som försvinner i högt tidvatten – sådant är alltid spännande, sa han till Nyhetsmorgon.

Anders Lundin
Programledaren Anders Lundin gör comeback i Robinson.

Foto: TT/TV4

Annons