TV4:s trista beslut – programledaren Petra Malm lämnar Robinson

Petra Malm

Petra Malm har hyllats för sin insats i Robinson – men nästa säsong ersätts hon.

Här är alla programledare i "Robinson"!
0:51

Efter reklamen: Här är alla programledare i "Robinson"!

(0:51)

Slå på ljud

På en öde ö i Malaysia tävlar just nu 18 hungriga och äventyrslystna deltagare om den åtråvärda Robinson-statyetten. Svajigt väder, tuffa uppdrag och dåligt med mat är bara några av utmaningarna.

Inför årets säsong har programmet kantats av stora förändringar. Den mångårige programledaren Anders Öfvergård har lämnat över stafettpinnen till elitsoldaten Petra Malm.

– Jag är den jag är och jag är norrlänning och jag är militär och det kommer inte att gå och dölja. Det finns en tydlig militär kompass i mig så jag kommer vara tydlig och rak men också mycket känslor då jag är en känslomänniska, har hon sagt till Aftonbladet.

Robinson 2022

Deltagarna i Robinson 2022.

TV4

Tittarnas fina ord efter succén i Robinson

Och tittarna gillar nytillskottet. På sociala medier har Petra hyllats för sina insatser i rutan och många hoppas att hon kommer fortsätta även nästa säsong.

”Bästa programledaren! Petra är hård men rättvis och har ett stort hjärta. Det gav hon bevis på i Elitstyrkans hemligheter”, skriver en person.

”Petra är en bra programledare”, skriver en annan.

Petra Malm

Petra Malm lämnar Robinson efter säsongen.

Jessica Gow

Här är alla deltagarna till nya säsongen av Robinson

Anders Lundin ersätter till hösten

Men nu kommer TV4 med ett tråkigt besked. När vårsäsongen av Robinson 2023 drar igång kommer hon i stället Anders Lundin, som var programledare för programmet mellan 1999 och 2003, att ratta skutan.

– Jag ser mest fram emot krismötena. Jag fick smak för det förra gången, att det aldrig riktigt blir som man har tänkt sig. En tävling som är jättebra men tyvärr blåser bort under natten eller en strand som försvinner i högt tidvatten – sådant är alltid spännande, sa han till Nyhetsmorgon.

Anders Lundin

Programledaren Anders Lundin gör comeback i Robinson.

TT

Foto: TT/TV4