TV4:s ultimatum till Robinsonprofilen – tvingas bort efter övertrampet

04 apr, 2023, 13:30 
AvFelicia Plåt
Anders Lundin i Robinson
Anders Lundin är tillbaka som programledare efter 20 år. FOTO: TV4

Nu avslöjar Robinson-profilen varför han egentligen fick lämna programmet.

Annons

Äntligen är Robinson tillbaka i TV-rutan igen. Och inte nog med det så är den legendariska Robinson-programledaren Anders Lundin tillbaka som deltagarnas hjälpande hand. Senast vi såg honom utmana deltagarna på ön var 20 år sedan.

Förutom att Anders är tillbaka som ny-gammal programledare så är även lagen annorlunda i år. Lagen är nämligen uppdelade baserat på ålder. Lag nord är det "äldre" laget och lag syd är det "yngre" laget.

Här blir Anders Lundin irriterad på deltagarnas beteende i ”Robinson”
Här blir Anders Lundin irriterad på deltagarnas beteende i ”Robinson”

Chockerande besked

Hittills så har lag nord haft det kämpigt och blivit skickade till ö-råd två veckor i rad där de tvingas skicka ut en i laget. Men i måndags kom det ännu ett chockerande besked för lag nord.

– Innan vi går vidare har jag ett tråkigt besked, som ni ser så fattas det två i Lag nord, Anna röstades ut igår och Peter har fått lämna av personliga skäl, säger Anders i programmet.

Annons

– Jag har haft fantastiska dagar här och vi har blivit väldigt tajta. Men jag har tagit ett beslut att dra mig ur Robinson(...). Det känns ju jättetråkigt självklart men jag känner att det får vara okej, säger lag nord kämpen Peter Andersson.

Deltagaren Peter Andersson fick lämna programmet av personliga skäl, men nu avslöjar han sanningen bakom avhoppet.

Uttalat sig kränkande

Det var nämligen produktionen som gav honom ett ultimatum - lämna på grund av "personliga skäl" eller bli diskad i en tävling. Detta på grund av att han ska ha uttalat sig kränkande under den första dagen i produktionen. Vilket Robinson-produktionen fick reda på i efterhand.

Peter Andersson i Robinson
Peter Andersson var med i lag nord. FOTO: TV4

– Det värsta var att jag inte fick reda på vad jag hade sagt. Det fick jag veta tre veckor efter jag hade kommit hem, säger Peter till Hänt.

Annons

Enligt Peter gjorde inte produktionen fel när de skickade ut honom. Han tycker däremot att han kunde fått exakt svar på varför, tidigare än en vecka efter att han kommit hem.

Vidare berättar han att han känner ånger för incidenten.

– Jag tar på mig det, jag har sagt fel och det håller jag med om, säger han.

Annons