Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Två år efter Noppes död: Så lever familjen i dag

29 sep, 2019, 08:35 
Noppe Lewenhaupt och Lee Lewenhaupt
Vännernas stöd – och sonen Leonards bröllopslycka. Livet har gått vidare för Noppe Lewenhaupts fru Lee. Så här lever hon i dag.
Annons

Det har hunnit gå två och ett halvt år sedan greve Carl Adam ”Noppe” Lewenhaupt hittades död i vattnet utanför Hundudden på Djurgården i Stockholm. Han blev 69 år gammal och hans självmord kom som en chock för alla som stod honom nära.

För Noppes familj, hans änka Lee, 59, och sonen Leonard, 32, har sorgen varit tung och frågorna många. Men livet har trots allt gått vidare.

Lee Lewenhaupt och Leonard Johansson på Noppe Golf Open.
Lee och Leonard vid Noppe Golf Open, ett fint sätt att hedra Noppes minne.

Lee Lewenhaupts väg ut ur sorgen

Lee har skaffat sig en liten lurvig hund som heter Poppy, och hon bor kvar i våningen på Östermalm i Stockholm. Då och då dyker hon upp i societetsvimlet med sin väninnor Grete Qviberg och Christina Lettström. Någon ny livskamrat har hon inte funnit än.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Lee Lewenhaupt, Noppes änka och Leonards mamma, med hunden Poppy.
Lee med sin hund Poppy.

Kungafamiljen håller också kontakten och i somras tillbringade kungaparet några härliga dagar tillsammans med Leonard och hans Linnea ombord på Per Taubes lyxjakt Svea, som gled runt på vågorna utanför utanför Saint-Tropez.

Samtidigt var Lee i Korea, och stannade i mer än en månad.

– Noppes död tog henne otroligt hårt, hon har behövt ha sin ursprungsfamilj nära och de har verkligen slutit upp, berättar en av hennes väninnor.

Noppe Lewenhaupts änka Lee.
Lee Lewenhaupt.

Dessutom bjöd ju helgens härliga bröllop på så mycket lycka:

Annons

Lees son Leonard sa ja till sin fästmö Linnea Taube, 29, i Gustaf Vasa kyrka på Odenplan i Stockholm. Bröllopsfestligheterna avslutades med en brunch på Steninge slott.

Lee Lewenhaupt med sonen Leonard Johansson och hans nyblivna fru Linnea Taube.
Lee Lewenhaupt med sonen Leonard och hans nyblivna fru Linnea.

Det gör Noppe Lewenhaupts änka nu

Så livet går vidare, och till vardags hjälper Lee sin son med hans olika evenemang. Leonard driver Noppes livsverk, medlemsklubben Noppe Bar vid Stureplan i Stockholm, och med jämna mellanrum arrangerar han de traditionsenliga eventen som Noppe älskade så mycket, från Noppes Sommarfest till Noppe Shooting och Noppe Golf Open.

Lee Lewenhaupt och Leonard Johansson på Noppes Sommarfest 2017.
Lee och Leo på Noppes Sommarfest häromåret.

Foto: TT

Annons