Ulf Brunnbergs stora sorg – därför har Björn brutit kontakten helt

06 mar, 2023, 09:00 

Jönssonligan-filmerna tog svenska folket med storm.
Både Ulf Brunnberg och Björn Gustafson gjorde succé som Vanheden och Dynamit-Harry.
Men i dag har de ingen kontakt.

Annons

Ulf Brunnberg gjorde stor succé i rollen som Vanheden i Jönssonligan-filmerna. Trots att det gått många år sedan dess, har hans karaktär fortsatt att citeras flitigt bland den svenska befolkningen.

Känner du igen de svenska kändisarna – då och nu!
Känner du igen de svenska kändisarna – då och nu!

Björn Gustafson, som tilldelades Guldbaggegalans hederspris under årets gala, blev även han framgångsrik för sin roll som den sprängtokige Dynamit-Harry.

– Repliker ryker fortfarande över sena krogbord: ”vilken jävla smäll”, ”aldrig ut på havet”, ”har du en öl?”, ”det måste vara lite stil”, sa Kulturnyheternas Hannes Fossbo i samband med prisutdelningen.

Björn Gustafson prisas på Guldbaggegalan 2023
Björn Gustafson tilldelas Guldbaggegalans hederspris under Guldbaggegalan 2023.

Ulf Brunnberg om Jönssonligan-filmerna

Recept.se Nyhetsbrev

Men att det som fått så många svenskar att skratta och njuta, var inte lika trevligt för skådespelaren Ulf Brunnberg. I Fredrik Ralstrands podcast TV-fabriken säger han att inspelningarna inte var speciellt roliga.

Annons

– Det var inte alls kul, det var ett jävla jobb, säger Ulf Brunnberg.

Han är inte heller nöjd med hur varumärket förvaltats och tycker att de nyare filmerna avv Jönssonligan bara är ett sätt att tjäna en massa pengar.

– Det är ett horeri tycker jag.

Ulf Brunnberg: ”Får inte tag på honom”

Något som han däremot är glad över är Björn Gustafsons hederspris. Ulf säger att han försökt få kontakt med sin tidigare kollega och vän, men att det inte gått att få tag på honom.

– Björn är som jag har berättat tidigare inte särskilt social, jag har försökt få tag på honom, men han svarar inte i telefon eller på mobilen. Bara borta, jag får inte tag på honom.

Ulf Brunnberg säger att han är beredd på att kontakta Svenska filminstitutet för att höra hur de fick tag i honom inför årets Guldbaggegala.

– För jag vill säga att jag är glad för hans skull, jag blev överlycklig för att han fick det här. Hans geni, det har inte folk fattat.

Annons
Ulf Brunnberg
Ulf Brunnberg får inte tag på Björn Gustafson.

Foto: TT

Annons