Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Ulf Lundells infekterade splittring med dottern Sanna Lundell – brutit kontakten helt efter romansavslöjandet

21 maj, 2022, 07:00 
Ulf Lundell, Mikael Persbrandt och Sanna Lundell

I sin nya bok berättar sångaren om splittringen i relationen med dottern som fortsätter.

Annons
Lika som bär! Svenska kändisbarn som är kopior av sina föräldrarBrand logo
Lika som bär! Svenska kändisbarn som är kopior av sina föräldrar

I fjol kom beskedet som skulle skaka om en far- och dotterrelation rejält. Artisten Ulf Lundell, 72, hade hittat kärlen i Ninna Prage, 39. Men det var inte bara kärlekslycka, relationen fick nämligen dottern och journalisten Sanna Lundell att sätta ner foten.

Nu kommer Ulf Lundell med ett nytt uttalande om splittringen i sin nya böcker, rapporterar Expressen.

Skickade argt mejl

Det hela började med att Sanna Lundell uttalade sig om sin fars relation offentligt i en podcast, och det var inte tal om lovord. Hon berättade att hon hade blandade känslor inför romansen.

– Det är klart att det är lite roligt och smaskigt att han har träffat en kvinna som är betydligt yngre än honom själv i vanlig ordning. Det är ingen nyhet i vårat liv, det är någonting som har kommit åter hela tiden, sa hon i Podcasten "Inte din morsa" förra året.

Och orden nådde Ulf Lundell, som i sin tur skickade ett mejl till dottern som hon valde att berätta om i samma podcast. Mejlet ska ha varit ilsket, och Sanna menade att han syfte var att hon skulle få skämmas över sitt beteende.

Annons

– Jag fick ett mejl där han ondgjorde sig över att jag uttalade mig om hans relation. Han vill inte att jag på något sätt ska uttala mig eller tycka någonting om hans relationer, och framför allt inte offentligt. Han menade att det jag gjorde i vår podd var ”kärringskvalleri”, berättar Sanna i podcasten.

– Det som blir så absurt är att han formulerar sig till mig som att jag vore ett barn. Jag skrev ju tillbaka till honom att ”men gud, du kan ju inte tro att du kan behandla mig som att jag är ett barn här, ett olydigt barn, det funkar inte riktigt så”.

Tar upp det i nya boken

Och nu tas familjedramat upp igen. Expressen rapporterar att Ulf väljer att berätta om händelsen i sina nya böcker, följetången Vardagar. I de senaste upplagorna, Vardagar 6 och 7 skriver han att han valt att bryta med dottern.

”Hon tar mina svarsmejl på hennes ”blandade känslor” och kör ut dem i media. Ja, jag har sagt upp kontakten. Det finns faktiskt inget annat att göra”, skriver han enligt Expressen.

Annons

”Jag håller mig med vissa principer. Till exempel skulle jag aldrig skriva någonting om vilka mina barn har relationer, förhållanden till och med”, skriver Lundell även i boken.

– För mig är det här något som har pågått i hela mitt liv, det är en form av känslomässig utpressning där en person ska äga hela narrativet, vilket han alltid har gjort och fortsätter att göra och genom avvisning domdera villkoren för hur relationen ska se ut, säger Sanna Lundell till Expressen när tidningen kontaktar henne med anledning av Ulfs ord i boken.

Foto: TT

Annons