Ulla-Carin Lindquist dog timmar innan sin premiär

Ulla-Carin Lindquist dog timmar innan sin premiär
Kampen mot vissa sjukdomar går inte att vinna och ALS är en av dem.
Annons

Ulla-Carin Lindquist var den uppskattade journalisten som blev känd i de svenska tv-sofforna som nyhetsankare i Rapport under många år. När hon sedan drabbades av ALS ville hon dela med sig av kampen för att få ut så mycket som möjligt av den sista tiden i sitt liv.

Annons

Hennes symptom startade efter att hon sagt upp sig från SVT och flyttat med familjen till Kanada. Först var det domningar i händerna som sedan blev värre och värre. Inte förrän hon hade flyttat hem igen och återvänt till sitt gamla jobb på Rapport fick hon diagnosen hon hade fruktat en längre tid, det var ALS och det skulle inte gå att bota.

Annons

I sin bok Ro utan åror delar hon med sig av sina innersta tankar i kampen mot sjukdomen och den nedåttickande klockan.

”Det finns två vägar att färdas. Den ena är att lägga sig ner, vara bitter och vänta. Den andra är att försöka göra något vettigt av eländet. Se det positivt, hur banalt det än kan låta. Min väg är den andra Det finns faktiskt ingen lysande framtid för mig. Men ett lysande nu.” skriver hon i boken.

Ulla-Carin Lindquist var fast besluten till att alla skulle få ta del av hennes höst personliga historia om kampen mot sjukdomen ALS.

Gick bort timmar innan dokumentären visades

Hon spelade även in en dokumentär om sin sista tid i livet, en dokumentär hon hoppades att få leva tillräckligt länge för att se visas på tv. Men så skulle det inte bli. Nio timmar innan den sändes i SVT somnade Ulla-Carin in hemma i villan i Täby, vid sin sida hade hon sin man och sin ena dotter. Hon blev 50 år gammal.

Annons

Efter Ulla-Carins död fortsätter kampen för att hitta ett botemedel mot ALS. Hennes son Pontus Löfgren är ordförande i Ulla-Carin Lindquists stiftelse för ALS-forskning, och han har bland annat cyklat från Kanada till Mexiko för att samla in pengar till stiftelsen.

”Ulla-Carin Lindquists stiftelse för ALS-forskning samlar in pengar till förmån för forskning och informationsspridning om den dödliga och obotliga sjukdomen ALS.” står det i beskrivningen på stiftelsens hemsida.

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

5 kommentarer till “Ulla-Carin Lindquist dog timmar innan sin premiär”

 1. josefin skriver: 15 september, 2020

  Varför SvDam tar upp detta nu är, som vanligt, höljt i dunkelt – det är àratal sedan UKL dog. En sak kan jag dock med säkerhet säga; hennes bok är fantastisk att läsa. Varmt rekommenderad!


  1. Surkärring skriver: 16 september, 2020

   Instämmer. Boken är mycket gripande.


 2. Fluff skriver: 16 september, 2020

  Svensk Damtidning länkar gärna till kläder man vill att läsekretsen ska köpa.
  Då man nu tar upp UC Lundquist och hennes sjukdom kunde man ha länkat till hennes stiftelse eller ALS-forskning för den som eventuellt vill stödja.


 3. Susanne Blomgren skriver: 16 september, 2020

  Så klart kom inte min kommentar in 🙁


  1. Ebba skriver: 18 september, 2020

   Inte min heller!


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar