Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Ulrika Jonssons skräck - vågar inte se sig själv i spegeln längre

21 nov, 2022, 07:52 
Ulrika Jonsson

TV–personligheten berättar om sin upplevelse av att bli äldre, och i hennes mening – fallera.

Annons
Känner du igen de svenska kändisarna – då och nu!Brand logo
Känner du igen de svenska kändisarna – då och nu!

Ulrika Jonsson, 55, är svenska TV–personligheten som kickade igång sin kärriär som vädervärd i Good morning Britain i Storbritannien. Svensken skriver numera för brittiska sajten The sun.

I en nyligen publicerad text för The sun skriver Ulrika mer personligt. Hon medger att hon har en rädsla som gör att hon undviker att titta sig själv i spegeln.

”Jag medger att jag dagligen försöker undvika speglar. Orsaken till det är att om jag tittar i dem slits allt jag vet om mig själv i stycken”, skriver Ulrika Jonsson i den utlämnande texten.

Tycker att åldrandet känns ovärdigt

Ulrika berättar att hon hade en bild som yngre att åldrandet skulle kunna gå förbi henne och inte vara så besvärande. Hon hade bilden av att lite make-up kunde lösa allt.

”När jag var ung var jag kanske inte helt nöjd med storleken på min näsa, men jag visste att lite smink kunde göra allt bättre. Men sedan jag passerade femtio tar det en timme att få fejset i ordning.

Annons

TV–personligheten är tydlig. Hon ser hur det som en gång var plötsligt fallerat totalt.

"Allt jag ser är hur mitt ansikte kollapsar och förminskas – förutom fjunen på min haka förstås, där finns det hur mycket som helst”, skriver Ulrika Jonsson.

Ulrika Jonsson programleder brittiska "Gladiatorerna" 1994

Beundrar ex–presidentens fru

Ulrika har en stor förebild vad gäller att möta ämnet "åldrande".

Det är en annan tongivande offentlig person. nämligen Michelle Obama, fru till före detta president Barack Obama.

Ulrika skriver om Michelle Obamas avslappnande sätt att se på att kroppen förändras med åren. Hon känner sig uppmuntrad av inställningen men är inte övertygad om att hon någonsin kommer kunna anamma den.

”Jag antar att det är uppmuntrande att en så vacker och intelligent kvinna som Michelle får kämpa med samma saker som vi andra. Det får det att kännas som om vi alla är i samma båt. Men det förändrar inte det faktum att hur mycket jag än intalar mig att jag ser bra ut kommer det inte att få mig att tro på det”, skriver Ulrika Jonsson.

Foto: TT

Annons