Uppgifter: Så skyddar Helen Sjöholm pengarna

Uppgifter: Så skyddar Helen Sjöholm pengarna

Karin Törnblom/TT
Hon tog landet med storm med låten Du är min man, och hittade samtidigt sin David. Men de delar inte på allt.
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 43?
Slå på ljud

Skönsjungande Helen Sjöholm är aktuell i Så mycket bättre, programmet där deltagarna är artister som turas om att sjunga varandras låtar. För Helen finns det framför allt en låt som står ut lite extra och det är Du är min man, som hon sjöng in tillsammans med Benny Anderssons orkester 2004.

Låten spenderade 38 veckor som etta på Svensktoppen och låg på lista i över fem års tid! Det var ett enormt rekord, aldrig tidigare hade en låt legat på listan under så lång tid.

En av Helen Sjöholms mest ikoniska roller, som Kristina i Kristina från Duvemåla.

BJÖRN EDERGREN/SVT

Helen Sjöholm själv tog det hela med ro. I en intervju med Expressen har hon tidigare sagt att det känts lite som ett skämt att låten skulle hållas kvar på listan under så lång tid.

- Klart att det är häftigt med fem år, även om jag själv inte är särskilt intresserad av att följa detta, sa Helen Sjöholm då till tidningen.

Under de fem åren var det mycket som hände i den till vardags mest musikalsjungande sångerskans liv. Hon mötte sin verkliga man, ljudteknikern David Granditsky, som hon enligt Aftonbladet träffade på en privat fest tillsammans hos några gemensamma vänner.

Helen Sjöholm och maken David Granditsky har varit gifta sedan 2006.

Hans Shimoda/TT

De gifte sig i augusti 2006 i en hemlig ceremoni i Enskede kyrka. Gäster var bland annat Björn Ulvaeus, Benny Andersson och Tommy Körberg. Då hade Du är min man legat på Svensktoppen i 109 veckor, det skulle bli 278.

Det här är Helen Sjöholm

Namn: Marie Helen Sjöholm Granditsky
Född: 10 juli 1970 i Sundsvall
Familj: Maken David Granditsky, 54, sonen Ruben, 11, Samuel, 8, och Johanna, 8.

Som en av de mest älskade svenska artisterna med mängder av framgångar både före och efter succén med Du är min man, med ikoniska rollprestationer som bland annat Kristina i musikalen Kristina från Duvemåla, var det kanske inte helt oväntat att Helen valde att ta fram ett äktenskapsförord innan bröllopet.

Där står det klart att hon behåller alla sina tillgångar ifall hon och maken David skulle gå skilda vägar, rapporterar Aftonbladet.