Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Upptäckten på Paolo Robertos nya restaurang: "Högst kvinnofientligt"

08 mar, 2024, 18:00 
Louise Wibergh Lenti
Paolo Robertos "Ladies night" fick sig en oväntad vändning – lurar besökarna.
Annons

Det har snart gått fyra år sedan boxaren, krögaren och programledaren Paolo Roberto greps och dömdes för ett sexköp på Östermalm i Stockholm.

Skandalen slog vitt och brett och Paolo förlorade samtliga samarbetspartners och jobbavtal.

Den första tiden spenderades under radarn utomlands för att sedan återvända till Sverige där han har erbjudit träning på sitt gym och lanserat ett nytt matmärke som är specialiserat på italienska delikatesser.

Nu har däremot både rykte och rubriker kommit ifatt honom.

Paolo Roberto gripen för sexköp – detta har hänt!Brand logo
Paolo Roberto gripen för sexköp – detta har hänt!

Ladies night väcker reaktioner

Nyligen öppnade Paolo Roberto en egen restaurang, Il Posta Da Paolo, belägen i Sundbyberg i Stockholm. Den lilla kvarterskrogen fokuserar på syditaliensk mat och har olika temakvällar varje kväll i veckan.

Annons

En av tema-kvällarna väckte extra starka reaktioner när Paolo publicerade den på restaurangens hemsida – Lady's night.

"Vi hyllar kvinnor och skapar Sveriges första kvinnliga kväll. Här ska du kunna sitta med dina väninnor och njuta av att inte bli störd av några killar eller män som försöker fånga din uppmärksamhet." står det på hemsidan.

Många personer höjde på ögonbrynen både en och två gånger då Paolo, med sin historik, inte är den första de skulle koppla ihop med feministiska budskap. Han kritiserades i sociala medier och flera påpekade även att den typen av kvällar redan finns på många ställen runtom i Sverige och världen.

"Det enda testosteronfria är menyn"

Någon som besökt temakvällen är Expressens kulturskribent Anna Gullberg. Till henens stora förvåning möttes hon inte av en fristad för kvinnor.

Annons

"Det enda testosteronfria här verkar vara menyn, den är garanterat torskfri." skriver Gullberg.

Utöver ett utlåtande om maten får läsarna en beskrivning av hennes bordsgrannar – ett gäng högljudda och ölstinna män som inte gillar "avundsjuka feminister". Gullberg kan knappast tro sina ögon då situationen verkar komiskt opassande.

"Det pågår ett högst kvinnofientligt grabbsnack en meter ifrån oss, som toppas av en fundering om vad som egentligen gäller för månggifte." berättar Gullberg.

Tyvärr verkar det vara ett helt genuint samtal i grabbgänget och löftet om "ladies night" verkar långt bort.

Paolo Roberto: "Ett skämt"

Efter att Anna Gullberg ätit upp sin mat frågar hon Paolo vad som hänt med den stora satsningen utan män och löftena från restaurangens hemsida.

"Paolo Roberto skrattar nöjt åt frågan. Han är, på gott och ont, en egen liten rubrikmaskin. Allt var ett skämt förstås, för att få uppmärksamhet." skriver hon.

Paolo Roberto ska sedan ha tagit selfies med de manliga besökarna och ställt upp sig i en van boxningspose.

Allt var ett lur trots allt. En sanning som landar i lite extra dålig jord såhär på kvinnodagen.

Foto: TT

Annons