Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Utbrottet som chockar Steffo i Nyhetsmorgon: "Får inte gå till så här"

20 jan, 2022, 14:00 
Nyhetsmorgon
Det var starka känslor i Nyhetsmorgon imorse.
Annons
8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!Brand logo
8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!

Mattias Tjernström är ett bekant ansikte för alla som följer TV4:s sändningar någorlunda regelbundet. Han har tidigare varit reporter under bland annat stora mästerskap i friidrott och alpinsport och har även punktmarkerat U21-landslaget i fotboll.

Då och då dyker han upp i Nyhetsmorgon för att presentera veckans sportsnackisar. Det brukar bli en blandning mellan allvarligt och lättsamt från idrottens värld. Men en sak kan man vara säker på: sport lockar fram starka känslor.

Utbrottet i Nyhetsmorgon: "Får inte gå till så här"

Så var även fallet idag, när Mattias besökte Jenny Alversjö och Steffo Törnquist i studion för att snacka puck. Mattias tog då upp en händelse som väckt mycken ilska inom den svenska hockeyvärlden.

Annons

Oskarhamn hade tagit sig hela vägen till Karlstad innan de fick reda på att matchen behövde ställas in – efter att flera spelare i Färjestad testat positivt för covid-19.

Mattias spelade upp ett klipp med Oskarshamns sportchef Thomas Fröberg.

– Det är åt helvete för sent tycker jag i min värld. Jag är riktigt besviken och arg inombords, säger han till C More i klippet.

"Det är inte kul"

Och Mattias delade uppenbarligen Thomas syn på saken. Man kunde se att Jenny och Steffo blev lite tagna av sportreporterns starka ställningstagande.

– Det är inte kul när man tvingas åka till en match, fem timmar från Oskarshamn, och så ställs matchen in med en timme och tjugo minuters varsel. Så ska det inte behöva gå till, att det ska ta så långt för testerna att komma tillbaka, säger Mattias.

– Det är inte alls bra. Säsongen är redan så uppstyckad, med inställda matcher. Det får inte gå till på det här sättet.

Även Aftonbladets krönikör Hans Abrahamsson var upprörd.

"Medicinska bedömningar avstår jag givetvis från att göra, jag utgår från att läkarna gör sitt absolut yttersta för att fatta rätt beslut i svåra situationer. Men något typ av systemfel är i alla fall det här. Med de resurser och ekonomiska muskler som SHL-klubbarna har måste det gå att undvika den här typen av buggar i systemet", skriver Hans.

Annons