Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Utskällningen till Let's Dance-stjärnan – när kamerorna stängts av: "Empatilös och fruktansvärd människa"

24 mar, 2022, 14:30 
Let's Dance-profilen fick ta emot fruktansvärda ord.
Annons
Här är alla vinnare av ”Let’s dance”!Brand logo
Här är alla vinnare av ”Let’s dance”!

Aron Anderson skriver historia med sin medverkan i Let's Dance. Och inte bara i Sverige – utan även globalt sett.

Han är den förste manlige deltagaren i världen att dansa i rullstol i programmet. Aron och meddansaren Jasmine Takács stod dessutom för en storartad insats i premiäravsnittet när de kom på andra plats, tillsammans med Cecilia von der Esch och hennes danspartner Hugo Gustafsson.

– Du är känd för att inspirera folk till att göra det omöjliga. I kväll har du inspirerat för att visa hur fantastisk dans kan bli, sa juryns Dermot Clemenger i programmet.

Let's Dance-profilen Aron Anderson påhoppad

Aron Anderson
Aron som är så charmig!

Men tyvärr får Aron inte bara stöd. På sin Facebook-sida har Aron delat med sig av en nedrig kommentar, skickad till honom av en tittare. Aron har anonymiserat användaren, som han kallar för Håkan.

Annons

Denne Håkan sjunker så lågt att han skriver att Aron hör hemma på en cirkus. Så här svarar Aron:

"Jag kan ana att du låg uppe hela natten rosen-rasande över min fotarbeteslösa framgång i Lets Dance och sen tänkte du att rätt ska vara rätt - jag måste skicka ett meddelande till han den där Aron. Angående cirkus sökte jag in till Cirkör men dom tyckte inte att jag platsade där då jag varken kan jonglera eller gå ner i spagat - förlåt om jag gör dig besviken. Nu till det viktiga i sammanhanget Håkan: DIN FÖRLEGADE MÄNNISKOSYN. Uppskattningsvis lever 15% av jordens befolkning med någon form av funktionsnedsättning. Det är 1,2 MILJARDER människor", skriver Aron.

"Att det inte spelar någon roll om man är funktionsnedsatt, vilken hudfärg man har, sexuell läggning eller om man bara inte pallar passa in i mallen. Och Håkan det är just på grund av såna som dig som jag och många med mig måste fortsätta slåss för våra rättigheter (och möjligheter).Och det är just på grund av såna som dig som jag kommer fortsätta göra det tills den dagen när jag inte längre får såna här meddelanden."

Aron får mycket stark uppbackning i kommentarsfältet.

"Vilken empatilös och fruktansvärd människa som kan uttrycka sig på det viset! Han mår med all säkerhet inte riktigt bra…", skriver en användare.

Annons