Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Utspelet mot Charlotte Kalla bakom kulisserna – tittarna fick inte veta någonting

21 maj, 2023, 11:00 

Charlotte Kalla tog sig vidare till final i Let's Dance 2023.

Annons
Produktionens fräcka drag – skämde ut Tony Irving på dejtBrand logo
Produktionens fräcka drag – skämde ut Tony Irving på dejt

Nu är finalisterna i årets upplaga av Let's Dance korade, och det är Hampus Hedström och Charlotte Kalla som på lördag gör upp om den anrika glasskon.

Det var Renaida Braun som fick lämna, och nu ska alltså skidåkaren och komikern göra upp i final. Men bakom kulisserna har man ett och annat att säga till om.

Charlotte Kallas krav på Let's Dance-produktionen

– Jag tvekade för jag kan inte dansa, men jag älskar utmaningar, sa Charlotte Kalla i Nyhetsmorgon när hon avslöjades som deltagare i programmet.

En utmaning har det onekligen blivit. Det var ju dessutom först efter hon fick frågan att vara med, som Charlotte upptäckte att familjen väntade tillökning. Det stoppade inte hennes medverkan, men det är faktiskt en sits ingen tidigare varit i – någonsin.

– Det har funnits krav från mitt medicinska team runtomkring mig att undvika risk för trauman mot magen och att det inte blir några äventyrliga lyft, vi får utmana på andra sätt, har Charlotte sagt till Aftonbladet.

Annons

Tillsammans med den välmeriterade danspartnern Tobias Karlsson har hon tagit sig över alla hinder, och har efter långa timmar i replokalen lyckats dansa sig hela vägen till final.

Tobias har varit med flera gånger, men bara vunnit en gång, år 2003. Om det blir Charlotte som gör honom till dubbel vinnare, återstår att se.

Dansparen står på scenen i Let's Dance för att veta vem som går till final, Charlotte Kalla och Tobias Karlsson jublar
Jubel när Charlotte gick vidare till final.

Kängan mot Charlotte Kalla bakom kulisserna

Det är få personer som är så folkkära som våra skidåkare, och det var många hemma i tv-sofforna som jublade när Kalla var klar för dansprogrammet.

Annons

Publikens stöd har hon också haft med sig hela vägen, även när det varit spridda skurar från juryns håll.

Artisten Renaida Braun föll på målsnöret och fick lämna, en som tokhyllats av den tuffa juryn.

I en krönika efter programmet för TV4 är det tydligt att Tony är missnöjd. Han fick inte sin röst hörd i programmet efter resultatet, så tittarna missade vad han egentligen tyckte. Men nu kommer allt fram.

– Ni trotsade juryns bedömningar och valde med era hjärtan. Ni slängde ut Renaida ur tävlingen, inte på grund av att hon dansade dåligt, utan enbart på grund av att ni favoriserade en gravid skidlegend.

Han höjer även ett varningens finger till Charlotte inför finalen:

– Det innebär att hon nu måste ta den dramatiska sida hon har utvecklat och den frigjorda personlighet som hon hittat nyckeln till och börjar dansa på ett sätt som är mer än att stå fastklistrad med fötterna på en och samma plats och vifta med armarna som en väderkvarn.

Foto: TT/TV4

Annons