Val Kilmers plötsliga vändning på dödsbädden

Alla trodde att slutet var nära, men istället förvånade Val Kilmer alla när han plötsligt var högaktuell i den nya uppföljaren till Top Gun.

Förra vintern trodde nog många att det var ute med stjärnskådespelaren Val Kilmer, 59. Val Kilmer hade då kämpat med elakartad strupcancer i flera år och gått igenom flera operationer och cellgiftbehandlingar. Men plötsligt verkade det ha blivit ännu mer allvarligt när han i vintras magrade och endast vägde 40 kilo. Cancern hade, enligt uppgiftslämnare, spridit sig och hans nära och kära trodde att slutet var nära.

Val Kilmer

Val Kilmer som ung.

Men bara ett halvår senare, publicerade Daily Mail nytagna bilder på stjärnan där han överraskande nog såg ut att må väldigt bra. Han var klädd i shorts och skjorta, håret såg tjockt och friskt ut och det breda leendet på läpparna sa allt. När de nya bilderna knäpptes satt Val Kilmer på en restaurang i Los Angeles tillsammans med sin 26-åriga dotter Mercedes.

Val Kilmer, Tom Cruise

Val Kilmer och Tom Cruise i filmen Top Gun från 1986.

Samtidigt som de överraskande bilderna släpptes, kom också nyheten att Val Kilmer är aktuell i uppföljaren till den hyllade åttiotalsfilmen Top Gun. Fansen jublade över att Val Kilmer och Tom Cruise skulle återförenas.

Val Kilmer med i uppföljaren av Top Gun

I juni i år syntes Val Kilmer offentligt för första gången på länge. Tillsammans med sin son dök han upp på en välgörenhetsgala för hans egen organisation TwainMania Foundation, som han startat för att göra barn medvetna om författaren Mark Twains arv.

Val Kilmer

Val Kilmer, nu i september.

Han fångades också på bild nu i september, när filminspelningsteamet för Top Guns uppföljare träffade dedikerade fans för att svara på frågor och tittade på 80-tals klassikern tillsammans.

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: