Vännen har brutit med Ulf Lundell – avslöjar efter 36 år: Hamnade nästan i slagsmål

Ulf Lundell

Han har beskrivits som mannen bakom Ulf Lundells karriär, men idag vill musikproducenten Kjell Andersson inte ha något med artisten att göra.

I samband med den nya SVT-dokumentären "Ulf Lundell – friheten och ensamheten" har många hyllat artisten och konstnären Ulf Lundell.

Men om man frågar en av de mest inflytelserika personerna i Ulf karriär, då får man höra annat.

– Jag ville inte vara med i filmen och vill inte ha något med Ulf Lundell att göra, säger musikproducenten Kjell Andersson till Expressen.

"Jag vill inte ha något med Ulf Lundell att göra"

Kjell och Ulf träffades för första gången 1974. Mellan 1978 till 1989 jobbade Kjell som Ulfs producent. Samma år etablerades Ulf som artist.

Under åren blev de kompisar, men idag är vänskapen helt förintad.

– Vi har inga relationer, inga alls. Jag vill inte se filmen, inte läsa hans böcker, inte lyssna på hans musik, säger Kjell till Expressen.

Kejll fick frågan om att vara med i Ulfs dokumentär, men sa bestämt nej.

– Jag blev tillfrågad om att vara med, men tackade nej. Jag vill inte ha något med Ulf Lundell att göra. Det kommer inget bra ur det längre.

LÄS MER: Exfrun berättar sanningen – så är Ulf Lundell egentligen

Kjell Andersson

Kjell Andersson var Ulf Lundells producent i mer än tio år.

Därför sa Kjell Andersson upp kontakten med Ulf Lundell

Kjell Andersson är en legendar inom musiksverige och har bland annat jobbat som producent för Gyllene Tider och Eldkvarn.

Länge var Ulf hans viktigaste artist, men deras starka viljor började kollidera allt mer. Till slut blev det ohållbart.

– De första tio åren gick allt väldigt bra. Sedan blev förhållandet till Uffe allt mera spänt. Det kraschade helt under vår inspelning av ”Den vassa eggen” i Köpenhamn 1985, där hamnade vi nästan i slagsmål, förklarar Kjell för Expressen.

Trots det samarbetade Ulf och Kjell flera gånger efter 1985. Senast var när samlingsboxen "Hemåt genom Rift valley" gavs ut 2015.

LÄS MER: Kärlekskarusellen i societeten – alla har varit med alla

Kjell Andersson är aktuell med självbiografin "Ingen går hel ur det här". Boken handlar till stor del om relationen med Ulf Lundell.

Dokumentären "Ulf Lundell – friheten och ensamheten" finns på SVT Play.

Foto: TT