Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Sanningen om Zlatans förflutna – vännen berättar: "Makalöst"

12 sep, 2021, 14:00 
AvIndra Nordemar

Zlatan Ibrahimovic är en av världens bästa fotbollsspelare. Nu berättar vännen och sjukgymnasten, Rikard Dahans, om hemligheten i stjärnans framgångsrika karriär.

Annons
Zlatan avslöjar: Så träffades han och Helena SegerBrand logo
Zlatan avslöjar: Så träffades han och Helena Seger

Zlatan Ibrahimovic är snart 40 år men kör på fullt ut i fotbollskarriären.

I våras drog han på sig en knäskada vilket har hindrat honom från att spela, men i kväll gör han comeback i Milan mot Lazio i Serie A.

På Sociala medier har fotbollsstjärnan delat med sig av sin väg tillbaka till planen, och genom hård träning är han nu i bättre form än på länge.

– Han är makalöst stark nu, säger sjukgymnasten Rickard Dahan till Expressen.

Vännen Rikard Dahan berättar hemligheten om Zlatan

Rikard Dahan har jobbat med Zlatan sedan många år tillbaka. När han började i Malmö FF:s A-lag 1999 så var Rikard lagets sjukgymnast, och då såg Zlatan inte riktigt ut som nu.

– Han var som alla andra, en bångstyrig tonåring som inte var så sugen på att göra så mycket annat än att lira boll och göra mål.

– Storleken och längden har han ju alltid haft. Men han var ganska tanig och valpig i början i MFF. Grundförutsättningar fanns ju där, men nå dit han har gjort i dag fysiskt så är det extremt hårt arbete. Och bra beslut längs med vägen som krävs att man ska hålla och kunna prestera samtidigt. Han har utvecklats enormt fysiskt.

Annons

Zlatans driv i fotbollskarriären – vill vara bäst

Tack vare Zlatans motivation till att bli bäst blev hård träning ändå en prioritet.

– Men ganska snabbt tror jag han insåg att för att ta sig hela vägen så krävs det betydligt mer. Och även om han är krävande mot sin omgivning, han ställer krav först och främst på sig själv men också att man är på tårna runtomkring, så lyssnar han alltid och är oerhört receptiv och suger åt sig när han tror på något och gör det fullt ut, berättar Rikard.

Zlatan har ett helt team av specialister som hjälper honom skulptera den "perfekts fotbollskroppen", och Rikard är en av de dolda hjältarna i Zlatans karriär.

Foto: TT, Instagram /

Annons