Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Vännernas sorg efter Sven-Bertil Taubes död: "Har betytt så oerhört mycket"

12 nov, 2022, 14:00 

Hela Sverige sörjer Sven-Bertil Taubes bortgång.

Annons
Folkkära svenska kändisarna som lämnat oss 2022Brand logo
Folkkära svenska kändisarna som lämnat oss 2022

En av våra mest folkkära artister genom tiderna, Sven-Bertil Taube, har gått ur tiden.

Sven-Bertil somnade in i London på fredagen, uppger hans manager Anders Ramstedt för TT. Han blev 87 år gammal.

Under lördagen har kollegor och vänner till Sven-Bertil delat med sig av sin sorg och saknad efter det tragiska beskedet.

Vännernas ord om Sven-Bertil Taube: "Den sista gentlemannen"

Artisten Lisa Nilsson lärde känna Sven-Bertil när de båda medverkade i TV4:s program Så mycket bättre sommaren 2015.

Annons

– Jag kommer minnas honom som en fin vän och en stor och självklar del av svensk musikhistoria. Han var en av de mest omtänksamma jag känt. Han var respektfull, omtänksam, varm, erfaren och värdig, säger hon till Expressen på lördagen.

– Det är som man varje ögonblick man umgåtts med honom de senaste tio åren har varit medveten om att det är på låns. Man har varit medveten om att det varit ett privilegium.

Även Miriam Bryant medverkade i samma säsong. På Instagram hyllar hon Sven-Bertil, som hon kom väldigt nära under inspelningen av programmet.

"Vila i frid och musik min vän, den sista gentlemannen♥️sista gången du stod på scenen var när du gästade mig på strandvägen i april 2019, det är overkligt att jag fick dela den stunden med dig, och så många fina stunder innan det också. Du sa till mig att jag får svordomar att låt vackra, men du, fick allt att låta vackert. tack för allting♥️jag kommer att tänka på dig ofta. mina djupaste kondoleanser till familjen♥️", skriver artisten.

Annons

Björn Ulvaeus har stött på Sven-Bertil många gånger under sitt yrkesliv, och berättar för Dagens Nyheter att han var en stor inspiration.

– Sven-Bertil var en fantastiskt fin man. Jag gillade honom jättemycket, säger han och fortsätter:

– Han har betytt så oerhört mycket för svensk viskonst. Mycket mer än han själv förstod, han var väldigt blygsam. Jag kommer att minnas honom som en mycket, mycket fin man.

Carola Häggkvist tackar och hyllar Sven-Bertil på Instagram.

"Älskade Sven Bertil, vila i frid kära du ♥️♥️ Tack för alla fina stunder och allt du gav oss. Jag kan inte riktigt ta in det ännu, att du lämnat oss. Tårarna rinner. Men du kämpade länge och du kommer alltid finnas med oss! Din elegans saknade motstycke och din konstform likaså. Varma tankar och kärlek till familj, släkt och vänner", skriver hon.

Annons
Annons