Världsstjärnans hemliga liv i Sverige under sommaren!

Världsstjärnans hemliga liv i Sverige under sommaren!

Han bor i den skånska småstaden!

5 skandaler i "På spåret"!
0:43

Efter reklamen: 5 skandaler i "På spåret"!

(0:43)

Slå på ljud

Hugh Grant, 61, behöver kanske inte någon närmare presentation. Skådespelaren har medverkat i filmer som Notting Hill, Love actually och About a boy. Ja, filmerna håller sannerligen hög klass!

Men den brittiska skådespelaren har en svensk fru och vistas ofta i Sverige.

2018 gifte sig Hugh och Anna, som hon då heter, under en intim ceremoni i London, där de till vardags bor. Hugh Grant har sedan tidigare två barn med Tinglan Hong, Tabitha som föddes 2011 och Felix som föddes 2012, samma år som Hugh och Annas son. Paret Grant har efter det fått ytterligare två döttrar.

Anna Grant och Hugh Grant

Anna Grant och Hugh Grant

Ian West

Hugh Grant är också känd för att vara väldigt mån av sitt privatliv, vilket kanske har påverkats av frun, Anna som är från norra Sverige. Om man nu ska tro på fördomarna att människor från norra Sverige är mer tystlåtna och tillbakadragna. Den fördomen tror åtminstone Hugh Grant på.

I podcasten WTF öppnade han upp och berättade 2021 om sina erfarenheter av Sverige, inte minst med hustrun Annas norrländska familj.

– Hennes bröder är dessa gigantiska, snygga monster som aldrig pratar. Det är inte coolt att prata i norra Sverige och jag håller aldrig käften. Hon har kommit på mig att kolla själv på Sound of Music när jag sjunger med i låtarna. Det är tuffa ögonblick för en norrlänning, sa han.

Hugh Grants hemliga tillflyktsort

Och den tillbakadragna vardagen är något paret uppskattar. Det är kanske därför som de har hittat lugnet i skånska Torekov!

Sedan 2017 har paret ett exklusivt hus i trakten, och tillbringar ofta en del av sommaren här. Huset ligger avskilt, ett par kilometer från byns centrum.

Hugh Grants hus i Torekov

Hugh Grants hus i Torekov.

Anders Andersson/Aftonbladet/TT

Huset är, enligt bygglovet, 230 kvadratmeter med en öppen planlösning. Här finns plats för en stor familj: Fem sovrum, varav ett har ett speciellt dressingroom. Det finns också tre badrum, gästtoalett, kök, tvättstuga och lekrum. Dessutom, mitt i huset, ett stort vardagsrum med matsal. Besökare kan husera i den separata gäststugan och paret har också byggt garage invid huset.

Torekov ligger också nära Båstad, som är Sveriges främsta tennismecka! Vilket passar väldigt bra eftersom att Hugh Grant är väldigt intresserad av sporten.