Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Veckans snyggaste vimlare! Marianne Bernadotte

10 feb, 2019, 19:00 
AvMaria Roswall
Grattis Marianne Bernadotte, skådespelare, filantrop, grevinna och änka efter formgivaren Sigvard Bernadotte, som är veckans vackraste vimlare!
Annons

Marianne Bernadotte, skådespelare, filantrop, grevinna och änka efter formgivaren Sigvard Bernadotte har genom åren burit många exklusiva plagg, främst från modehusen Chanel, Dior och Balmain. Paret Bernadotte var även vänner med modeskaparen Pierre Balmain, vilket gav Marianne chansen att bära många av designerns kreationer och det är just en Balmain-klänning Marianne har på sig här vid Ambassadörsmiddagen på Sheraton Hotell.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Här tillsammans med Sofie Ekman och dennes dotter Louise Ekman vi Ambassadörernas stora galamiddag, med ambassadörer från nästan fyrtio länder, på Sheraton hotell i Stockholm.
Här tillsammans med Sofie Ekman, i Lars Wallin, och dennes dotter Louise Ekman vi Ambassadörernas stora galamiddag, med ambassadörer från nästan fyrtio länder, på Sheraton Hotell i Stockholm.

(På översta bilden är Marianne tillsammans med sin väninna Kerstin Rylander-Wänersjö.)

Grattis Marianne, du är veckans vackraste vimlare!

– Gud vad roligt, vad glad jag blir! Tack så hemskt mycket!

Du är vacker som en dröm i din svarta, hellånga klänning från Pierre Balmain, berätta om den?

Annons

– Jag älskar den klänningen och vet du, det var också den klänning som Sigvard tyckte allra mest om, det är hans favorit bland mina klänningar. Jag har inte burit den på länge så det kändes lite speciellt och jag tänkte mycket på att den var Sigvards favorit, att han tyckte jag var väldigt fin i den.

Du har länge haft en personlig och varm relation med Pierre Balmain, ni träffades i Paris i början av 60-talet. Berätta!

– Jag och Sigvard var i Paris och vi träffade Pierre och blev vänner direkt. Det här är en av de första klänningarna jag har fått från honom.

Du strålar verkligen och ser ut att må hur bra som helst, snälla ge oss dina skönhetsknep!

– Det går snabbt kära du, haha! Jag har inga alls, tvärtom är jag oerhört slarvig med mig själv, det är sant. Jag sminkar mig själv, har jag alltid gjort. Jag var vid teatern i många år och där blev vi sminkade av Arne Lund och hans sminköser på Dramaten, då snappade jag upp ett och annat. Men jag sminkar mig väldigt sällan, till vardags har jag inget smink alls.

Annons

Då måste du ha fantastiska gener för du är otroligt vacker, din hy strålar verkligen. Ansiktsbehandlingar måste du väl ändå unna dig?

– Jo, det gör jag ibland men inte ofta. Jag går och får mina fransar permanentade så att de ska ha lite kulör på sig, och så fixar jag håret hos min gode vän Mats på Salong Mats på Artillerigatan. Han har fixat mitt hår i över 50 år. Men mest är det nog bra gener och så har jag höga kindben, vilket är bra att hänga upp på! Men Maria du kanske har något tips på en bra kräm med lite lyster och färg i, min har precis tagit slut. Jag har en från Yves Saint Laurent som jag använder och tycker om, den har jag när jag ska gå på fest, men det vore roligt att testa en ny sort.

Jag tycker om Lancômes färgade krämer som man “touchar” på ovanpå sin dagkräm. Den kan jag rekommendera.

– Toppen, då ska jag ta mig ner till NK och köpa den på en gång, tusen tack!

Tack för den trevliga pratstunden Marianne och ta hand om dig nu!

– Det är jag som ska tacka, du gjorde min dag!

Marianne Bernadotte och danske kläddesignern Erik Mortensen, som tog över modehuset efter att Pierre Balmain gått bort.
Marianne Bernadotte och danske kläddesignern Erik Mortensen, som tog över modehuset efter att Pierre Balmain gått bort.
Från utställningen på Millesgården för några år sedan, Mariannes fantastiska klädkollektion i haute couture designad bl a av modegiganterna Pierre Balmain, Christian Dior och Yves Saint Laurent.
Från utställningen på Millesgården för några år sedan, Mariannes fantastiska klädkollektion i haute couture designad bl a av modegiganterna Pierre Balmain, Christian Dior och Yves Saint Laurent.
Annons