Verkliga relationen mellan Benjamin Ingrosso och Tommy Körberg

21 nov, 2020, 19:30 
benjamin ingrosso tommy körberg
Vid en första anblick kanske inte Benjamin Ingrosso och Tommy Körberg har så mycket gemensamt, men de har skapat ett starkt band under tiden i Så mycket bättre.
Annons
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 47?
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 47?

Veckans avsnitt av Så mycket bättre i TV4 är Benjamin Ingrossos, 23, sista innan han lämnar gänget på Gotland och lämnar plats åt en annan artist. Men på bara fyra dagar har han och de andra deltagarna redan hunnit bli som en familj, så det är en vemodig Benjamin som tar ton för sista gången för säsongen.

– Nu har vi varit här i några dagar och jag måste säga att jag älskar stämningen i det här huset. Vi har ju blivit som en familj. Tommy min farfar, Plura är min morfar. Lilie och Susie, farmor och mormor!

Tommy Körberg rörd efter Benjamins val

Men det är speciellt en av artisterna han känner en extra stark koppling till och det är Tommy Körberg, 72. Därför valde Benjamin att tolka just honom vid lunchen de åt tillsammans på hans sista dag. Benjamin inledde med att hålla ett tal om att den artist han tänkt tolka för dagen hade många egenskaper han känner igen sig själv i, och när han till slut avslöjade vem det var blev Tommy Körberg märkbart rörd över att valet hade fallit på just honom.

Tommy körberg benjamin ingrosso
Det var en märkbart rörd Tommy Körberg som gav Benjamin Ingrosso råd i kvällens Så mycket bättre.

Låten han valde var Judy min vän, som Tommy vann Melodifestivalen 1969 och framförde i Eurovision Song Contest samma år.

Annons

– Jag var lite rädd, jag ville inte göra om den för mycket men så läste jag igenom texten och insåg att den ju handlar om något slags breakup den också. Jag har ju en tendens till att råka hamna tillbaka där i min text, att landa i att skriva om henne. Judy blir ju då Linnéa som är mitt ex, och jag har tänkt att jag ska sluta skriva om henne, det blir så jobbigt, säger Benjamin i programmet.

Tommy Körberg: ”Skrivit ut henne ur ditt liv”

Benjamin berättar för de andra deltagarna att det är ett och ett halvt år sedan han och hans ex Linnéa gjorde slut, och han trodde att han skulle kommit över henne vid det här laget. Då passar Tommy Körberg, som själv har erfarenhet att att skriva om gamla kärlekar, med ett faderligt råd.

– Jag har lärt mig att den kortaste tiden är 18 månader men det kan gå upp till tre år. Sen inser man att vänta nu, jag har ju ett liv att leva också, säger Tommy.

– Jag känner att det här blir min sista låt om henne, säger Benjamin.

Annons

– Sen har du skrivit henne ur ditt liv, säger Tommy och Benjamin håller med.

Visst är det så fint att se dessa två artister skapa magi tillsammans?

Annons