Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Vi avslöjar! Hon hyllas av Victoria – får det åtråvärda stipendiet

01 jun, 2018, 12:59 
Margareta
Varje år sedan kronprinsessan Victoria fyllde två år har man hyllat en stipendiat i hennes namn under födelsedagsfirandet på Borgholms IP. Nu är det dags igen!
Annons

Victoriastependiet har funnits sedan 1979, och varje år är det en eller flera idrottare som hyllas av Victoria själv. Den allra första stipendiaten var Ingemar Stenmark, och förra året var det mountainbike-succén Jenny Rissveds som prisades. Utdelningen av stipendiet sker alltid på eftermiddagen den 14 juli på Borgholms IP på Öland. Alltså efter att kronprinsessan Victoria firats på sin födelsedag utanför Sollidens slott.

I år kommer längdskidåkerskan Stina Nilsson att hyllas där framme på scenen. Som vanligt kommer vinnaren få motta stipendiet ur kronprinsessan Victorias hand, och precis som vanligt kommer detta även att firas genom att en rad artister bjuder på magiska toner från scenen. I år kommer vi att få se bland andra Peter Jöback, Jessica Andersson och Alexander Rybak uppträda inför kungafamiljen och övriga publiken.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Kronprinsessan Victoria med övriga kungafamiljen under en av sina födelsedagar på Borgholms IP.
Kronprinsessan Victoria med övriga kungafamiljen under en av sina födelsedagar på Borgholms IP.

Juryns motivering lyder:

“Stina Nilsson är en av de främsta svenska atleterna inom längdskidåkning. Hon har de senaste åren ideligen visat sin talang och förmåga både i nationella samt internationella tävlingar. Det gångna året har Stina uppvisat enastående prestationer vilka ytterligare intygar hennes plats inom världseliten. Under OS i Pyeongchang 2018 tog Stina sitt första OS-guld i damernas sprint, bidrog till två svenska OS-silver i stafett och sprintstafett samt avslutade de olympiska spelen med ett brons i 30 km klassiskt. Juryn är enig om att Årets Victoriastipendiat är en utmärkande och föredömlig representant för sin idrott i samt utanför skidspåret.”

Tidigare vinnare av Victoriastipendiet har exempelvis varit fotbollspelaren Henrik Larsson år 2007, alpinåkaren Pernilla Wiberg som hyllades 1991, hockeysuccén Peter Forsberg som fick priset 1994 och simmaren Therese Alshammar som fick stipendiet år 2000.

Foto IBL

Annons