Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Victoria Silvstedt om kärleken, pengarna och barnlängtan

29 feb, 2020, 06:59 
AvMaria Roswall
Vi träffar en sprudlande glad, och vass, Victoria Silvstedt som berättar om kärleken, längtan efter en dotter och sitt nya liv som börshaj.
Annons

Jag har haft nöjet att träffa Victoria Silvstedt vid flera tillfällen under tio, tolv år och det som alltid slår mig är hennes jordnära och glada sätt. Hon är nästan två meter lång i sina skyhöga klackar, klänningen sitter som påsydd på kroppen och det blonda svallet får Barbie att blekna.

Victoria är väldigt mycket mer jordnära än vad man kan tro, Hollywood-look trots allt!
Victoria är väldigt mycket mer jordnära än vad man kan tro, Hollywood-look trots allt!

Victoria är Bollnästjejen som upptäcktes som 18-åring 1993 i Fröken Sverige, lämnade Bollnäs för stora världen och både Playboy, med Hugh Hefner vid rodret, som fransk och italiensk media föll för svenskan som gjort succé i båda ländernas tv-kanaler. Tiden som modell är inte helt förbi, ett och annat modelluppdrag tackar Silvstedt ja till fortfarande men de blir allt färre.

– Förr om åren tackade jag ja till allting för att tjäna pengar, nu säger jag mer nej än ja och ska jag säga ja ska uppdraget ha en mening. Mina pengar idag tjänar jag mer på börsen och på att göra bra investeringar.

Annons

Idag tjänar jag mina pengar på börsen

Passionen numera stavas trejding. Ett intresse som gett henne både en och två hackor.

– Det jag tycker är mest spännande är värdepappershandel, att bevaka hur svenska kronan håller sig mot dollarn och euron och det är där jag satsar en hel del. Nu när kronan är låg passar jag på att investera i fastigheter här, berättar Victoria med en självklarhet som är härligt kaxig.

Det hela började med att hon efter sin tid som programledare i fransk och italiensk tv satsade en stor summa på att euron skulle gå ner mot dollarn, vilket den gjorde och Victorias nya intresse var ett faktum. Hon växlade in sina intjänade euro till dollars och gick från banken som stark vinnare.

– Då gjorde jag mig min första stora hacka, några hundra tusen euro i vinst faktiskt och det var det som fick mig att verkligen bli intresserad. Att det var så enkelt! Här kan jag tjäna pengar utan att behöva flyga och resa överallt och vara med på olika plåtningar eller tidskrävande tv-inspelningar. Jag blev verkligen hooked!

I Sverige med Alexandra Charles i samband med lanseringen av receptfoldern Minnenas Mat som 1,6 miljonerklubben tagit fram till förmån för Alzheimer-forskning.
I Sverige med Alexandra Charles i samband med lanseringen av receptfoldern Minnenas Mat som 1,6 miljonerklubben tagit fram till förmån för Alzheimer-forskning.

“Jag gillar spänningen”

Livet som jetsetmodell har tagit Victoria till världens mest exklusiva platser och eleganta miljöer, givetvis något som byggt hennes nätverk som idag är kantat av inflytelserika personer med mycket pengar, personer hon gärna frågar om råd när det kommer till investeringar. Sin ekonomiska rådgivare gav hon sparken efter att ha förlorat en hel del pengar under finanskraschen och det var också då hon bestämde sig för att själv ta över kontrollen.

Annons

– Jag gillar spänningen som trejding ger mig och jag blir så klart jätteglad när jag gjort något som blir en bra vinst men det kräver mycket tid och engagemang och det har tagit mig flera år att läsa in mig för att ha i alla fall en del kunskap om marknaden och hur jag ska läsa av den. Jag vill alltid vara välinformerad och kollar Bloomberg och CNBC varje dag. Sen känner jag många inom finansbranschen också som jag frågar om rå, berättar hon.

Men hennes affärer har inte alltid gjort succé, direkt…

– Det går lika mycket upp som ner och jag har verkligen förlorat massor av pengar. Men så går det upp igen! Jag har delat upp mina pengar så jag har den största delen av min förmögenhet fördelad i två hedgefonder och så har jag en mindre del som jag är lite mer järv med, tar större risker med men klarar mig ok om det inte går bra.

Idag får jag mer frågor om aktier än om Playboy

Vi pratar Sverige vs utlandet och jag frågar om hon tror att bilden av henne är annorlunda här än vad den är i USA?

Annons

– Det jag tycker är roligt här i Sverige är att jag på senare år blivit mer intervjuad om mina aktieaffärer än om mitt utvik i Playboy, haha! I Frankrike och i Italien är jag känd som en tv-personlighet då jag varit mycket i tv där, och i USA är det mest fokus på mig som Playboy-tjej och modell. Men här uppmärksammar ni att jag håller på med aktier och även en del kring allt jag gör vad gäller välgörenhet, det är kul. Jag blir ofta inbjuden till olika ekonomiseminarier och där är det mest män så många undrar nog vad jag gör där, men så börjar vi prata affärer och då ser jag att de ändrar blick och förstår att jag har lite koll ändå. Det är en cool känsla!

På invigningen av NK Saluhall.
På invigningen av NK Saluhall.

Skriven i Monaco, lägenhet i New York och i Miami, nybyggt hus i Västindien och så familjestället på Resarö vid Vaxholm. Vad är mest hemma?

Annons

– Jag älskar verkligen Sverige och vår svenska skärgård, att komma hem och vara med familjen, äta kräftor och bara gå omkring osminkad i träskor. Jag känner mig absolut hemma här men jag känner mig hemma vart jag än bor. Jag har flyttat mycket och rest i hela mitt liv så där jag har min garderob där bor jag och där känner jag mig oftast hemma. Min lilla tvåa i Monaco är mitt hem en viss del av året, Miami är där jag spenderar vintrarna och på sommaren trivs jag allra bäst här i Sverige.

Victoria tackar inte nej till ett glas champagne eller vin. Livet är till för att levas - helst här på Franska Rivieran!
Victoria tackar inte nej till ett glas champagne eller vin. Livet är till för att levas – helst här på Franska Rivieran!
På shopping-promenad i St-Tropez i somras.
På shopping-promenad i St-Tropez i somras.

En sommar utan horder av bikinibilder på Victoria på diverse yachter och cocktailpartyn är ingen riktig sommar och vi kommer in på hur det är att leva ett liv med en fotograf bakom krönet. Ett liv som till mycket var det som kraschade äktenskapet med exmaken Chris.

Annons

– Det har blivit bättre det har det, jag tror det beror mycket på alla sociala medier, nu lägger man själv ut bilder på sig i bikini på stranden så då är tidningarna inte lika intresserade av att betala pengar till någon fotograf. Sen är jag inte direkt förföljd hela tiden, det är mest om jag är på samma plats som andra kändisar. Till exempel om jag är i Saint Tropez samtidigt som Beyoncé så är det ju fotografer där för henne och då smattrar de av några bilder på oss andra också, säger Victoria med ett av sina många skratt. Och skratt det har Victoria väldigt gott om, hon är verkligen en innerligt glad och positiv person.

– Absolut, positive and simple thinking – det är jag! Det har jag ärvt från min mamma, hon har bara positiva tankar hela tiden. Går något emot dig, vänd på det och gör det till något bra. Jag försöker se allting glatt och jag vill verkligen att vi alla ska jobba på att lyfta varandra istället för att trycka ner varandra.

Annons

Min uppväxt har gjort mig stark

Hennes styrka kommer från barndomen, en tid hon lovordar och där hon framgångsrikt tävlade både i slalom och i hästhoppning, en vinnarinställning hon haft hjälp av hela sitt liv, särskilt när det varit tuffa tider under modellåren i Paris och i New York. Victoria öser också beröm över sina föräldrar. Och över Sverige.

– Min uppväxt här har gjort mig stark, en väldigt fin uppväxt med bra värderingar och jag älskar idag att vi här i Sverige tar hand om miljön på ett viktigt och bra sätt. Stor skillnad mot tex USA. Min familj är min trygghet och mina föräldrar är de bästa människor jag vet.

Det är roligt att intervjua Victoria, hon är intresserad, engagerad och – åter igen –vänlig och glad mot allt och alla och jag blir inte det minsta förvånad när hon berättar att hon varit med som medproducent i en ny film om Dalai Lama.

– Du ser, jag gör väldigt mycket mer än vad folk tror, haha! Mitt liv är inte bara fester och semestrar, men det är givetvis en del och det är också den delen som hamnar i media. Men jag får en hel del förfrågningar, särskilt inom olika projekt med välgörenhet och det här var ett sådant. Jag har alltid varit andlig av mig, tror på goda krafter, att göra gott för andra och Dalai Lama har jag beundrat och följt i många, många år. Och nu fick jag frågan om jag ville vara med som associate producer till en dokumentärfilm om honom, absolut att jag vill det! Han är otroligt fascinerande, bara det att han faktiskt är en scientist är så intressant och det är mycket det filmen handlar om, berättar hon.

Annons

Att det var en helt ny bransch, ganska långt ifrån det hon gjort tidigare är inget som skrämmer Victoria, snarare blir det en trigger.

– Precis! Jag tycker det är jättespännande och utmanande att hoppa på saker som är nytt, och det här var en helt ny grej för mig. Får jag frågan och det känns roligt och bra tackar jag gärna ja! Jag är lite spirituell, tror på karma och avskyr konflikter så att få vara med och göra en film om gurun Dalai Lama, nej det är bara att säga ja!

Ja-sägaren Victoria Victoria Silvstedt uppträder på musikfestivalen "Vi som älskar 90-talet" på Zinkensdamms IP i Stockholm förra sommaren.
Ja-sägaren Victoria Victoria Silvstedt uppträder på musikfestivalen “Vi som älskar 90-talet” på Zinkensdamms IP i Stockholm förra sommaren.

Hovmästaren frågar om vi vill ha varsitt glas champagne och svaret blir, givetvis, JA!

– Herre gud, man ska aldrig, aldrig tacka nej till champagne! Allting blir roligare och bättre med lite champagne, jag dricker ett glas varje dag. Har jag ont i huvudet eller är supertrött av jetlag är det bara champagne som hjälper.

Annons

Jag drömmer om att få en dotter

”The Victoria Silvstedt-life”, en positiv, sprudlande resa där det jobbas bra mycket skarpare och hårdare bakom de välsminkade ögonen än vad man först kan tro. Något som dock fått stå i bakgrunden är kärleken, i alla fall utåt i media, och även familjelivet. En längtan efter barn finns, helst en liten tjej, men Victoria är ödmjuk inför sin ålder och låter stjärnorna bestämma.

– Jag lever idag ett väldigt bra och behagligt liv och ja, jag vill gärna ha ett barn, helst en dotter. Nu reser jag mindre och har blivit lugnare så vi får se vad som händer. Det är en dröm att få ett eget barn, absolut.

På en rak fråga om kärleken kommer svaret snabbt men också med undertonen att det här är sådant hon vill hålla just privat.

– Efter min skilsmässa hade jag journalister och fotografer runt mig precis hela tiden, jag blev helt knäckt och har sedan dess gjort valet att hålla mitt personliga liv och mina förhållanden helt privata. Jag är öppen med sådant som inte involverar någon annan, så är det.

I somras i Saint Tropez med kärleken mångmiljonären Maurice Dabbah.
I somras i Saint Tropez med kärleken mångmiljonären Maurice Dabbah.

– Jag har någon sedan flera år som jag trivs väldigt bra med, som gör mig lycklig. Och jag gör honom lycklig, men det är viktigt för oss båda två att hålla det privat mellan oss. För mig är inte utseendet så viktigt, det är att vi kan skratta tillsammans! Att det finns humor och intelligens, utan det skulle jag inte stå ut en minut, säger Victoria och skrattar.

Familjen betyder allt för Victoria, här på mors dag med mamma Ulla.
Familjen betyder allt för Victoria, här på mors dag med mamma Ulla.

 

Tre snabba med Victoria 

Det första du gör på morgonen är?

  • Kollar min mobil samtidigt som jag pressar en celleri-juice. Sen äter jag frukost, helst själv, svarar på mail och yogar gärna en stund innan jag börjar dagens möten och jox.

Berätta något om dig som du tror kommer förvåna läsarna?

Annons
  • Att jag absolut inte alltid är social, tvärtom har jag stort behov av att vara själv på morgonen men sen blir jag social på kvällen! Men jag behöver ofta återhämta mig vilket jag gör i min ensamhet. Kanske därför jag inte har några barn, haha!

Om du fick barn och det barnet skulle få en enda av dina egenskaper vilken skulle du vilja att det var?

  • Att jag ser allting positivt och att jag är en positiv människa, vilket jag själv har fått från min mamma! 

Ålder: 45.

Bor: I Monaco, lägenhet i New York, Miami samt hus i Västindien och lantställe på Resarö.

Familj: Sambo, dock namnlös då Victoria vill hålla deras förhållande utanför skriverier.

Gör: Idag först och främst börshaj, sedan entreprenör och på sista plats modell och skådis.

Aktuell: Delägare i startuppen Base of Sweden, ett nytt svenskt makeup-märke med en hyllad foundation, medproducent till en dokumentärfilm om Dalai Lama.

Foto: TT samt Mikas Modellagentur och Victorias privata Instagram

Annons