Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Victorias bästa vän stöttar Dominika Peczynski i hatstormen

14 nov, 2018, 12:00 
Ellen Myrgård Lindén
När vår före detta finansminister Ander Borg och entreprenören Dominika Peczynski gifte sig bjöd de på årets kändisbröllop. Men mitt i kärlekslyckan möttes Dominika av en rad hatkommentarer. Nu tar kronprinsessans bästa vän bruden i försvar.
Annons

Häromveckan firade Dominika Peczynski och Anders Borg sin kärlek med ett storslaget bröllop i centrala Stockholm. Paret åkte sedan på en romantisk bröllopsresa till Tel Aviv men när de kom hem möttes Dominika av en rad hatkommentarer.

Påhopp från andra kvinnor

Så här skriver hon på sin egen Facebooksida:

Har precis kommit hem från en helt fantastisk bröllopsresa i Tel Aviv och går fortfarande som på moln efter den magiska vigseln och bröllopsfesten förra lördagen. Är alldeles rörd av alla lyckönskningar och den värme, vänskap och kärlek som vi möttes av i samband med denna begivenhet.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Men det kommer även giftpilar i min riktning. Jag är hyfsat van då detta är något jag råkat ut för på regelbunden basis hela mitt vuxna liv. Ändå blir jag ledsen när det sker i ett sammanhang där kärlek liksom är själva poängen.

Annons

Till exempel (ett av många) får jag ett meddelande från en för mig fullständigt främmande kvinna som av någon anledning känner sig manad att trycka till mig. Det lyder som följer:

“Beklagligt, att du inte var anständigt klädd, när du gifte dig. Urringat passar inte en fin brudklänning, det borde någon ha upplyst dig om. Du liknar mer en pinuppa än en fin brud. Hälsn. M.”

Som sagt, för mig är ett sådant bemötande från alltför många kvinnor vardagsmat.

Oväntat stöd

Det som smärtar Dominika mest är att hatkommentarerna främst kommer från kvinnor – och att det briserar under en dag som ju ska vara kärlekens. Dominika får dock uppbackning upp av en rad kända kvinnor. I hennes kommentarsfält syns kvinnor som Lotta Bromé, Sofie Ekman och Zübeyde Simsek. Dessutom har kronprinsessans bästa vän, Andrea Brodin, skrivit ett långt och fint inlägg till Dominika.

“Många här kommenterar om dig och din klänning och du var ursnygg. Så härligt och stort grattis till er! MEN det är ju inte själva grejen. Grejen är att en kvinna ens kommer på tanken att kommentera negativt på en annans kvinnas bröllopsutstyrsel i det här fallet. Är det inte kläder är det livsstil/utseende/matintag/dålig mamma/dålig förebild osv osv osv som kommenteras om man är just kvinna – av andra kvinnor.”, skriver hon.

Läs också:

Foto: IBL

Annons