Victorias bästis får prestigefullt uppdrag

Victorias bästis får prestigefullt uppdrag

Kronprinsessan Victorias bästis får ett nytt spännande förtroendeuppdrag – engagerar sig för barnen!

Kronprinsessan Victorias bästa väninna, Martina Liska, 42, har fått ett nytt spännande förtroendeuppdrag.

Martina Liska med maken Karl Liska, 2017.

Martina Liska med maken Karl Liska, 2017.

Hon blir ny styrelseordförande för den prestigefulla toppskolan Fredrikshovs Slotts Skola på Östermalm.

– Det stämmer, säger Maia Möller, skolans rektor till Svensk Damtidning.

Martina själv säger att hon ser fram emot uppdraget som styrelseordförande.

– Det känns jätteroligt att gå in som styrelseordförande i en så fantastisk skola som Fredrikshovs Slotts skola. Jag är mycket hedrad över förtroendet och ser med stor glädje fram emot uppdraget, säger Martina till Svensk Damtidning.

Bästis med kronprinsessan Victoria

Kronprinsessan Victoria har studentfest med Martina Liska och Caroline Nilsson.

Kronprinsessan Victoria har studentfest med Martina Liska och Caroline Nilsson, 1996.

Martina var klasskamrat med kronprinsessan Victoria under tiden i Enskilda gymnasiet, där de blev mycket nära vänner. Sedan dess har de funnits där för varandra och följt och stöttat varandra i glädje och sorg.

Prinsessan Estelle vän med Henrietta

Vänskapen med Victoria har stärkts ytterligare av att hon och maken Karl Liska, 36, har barn i exakt samma ålder som Daniel och Victoria.Parets dotter Henrietta, 6, är bara sex månader yngre än prinsessan Estelle och parets andra dotter Wilhelmina är endast en månad yngre än prins Oscar.Martina har också dottern Antonia, 13, från sitt äktenskap med Johan Bonde.Just nu på Junibacken! Madeleine om nya boken: “Det har varit en lång väg”Läs mer

Kronprinsessan Victoria på Martina Liskas bröllop 2013.

Kronprinsessan Victoria på Martina Liskas bröllop 2013.

När Martina gifte sig med ex-maken Johan Bonde och hade fest på exklusiva restaurang J Gåshaga på Lidingö, 2006 höll bästisen kronprinsessan Victoria ett fint tal tillsammans med Caroline Nilsson och samma sak när Martina gifte sig med maken Karl Liska i Engelbrektskyrkan 2013.

Martina Liska är utbildad ekonom och kriminolog och jobbar till vardags på Arvid Wærners Begravningsbyrå på Östermalm i Stockholm. Samtidigt driver hon egen firma där hon arbetar med Act terapi. Men hon satsar nu också på att engagera sig i barnens skola.

Prestigefull skola

Fredrikshovs Slotts Skola är en grundskola med undervisning från förskoleklass till årskurs 9. Skolan har bedrivits i Fredrikshovs Slott av stiftelsen Carpe Diem sedan 1994. På skolan går strax under 300 elever, indelade på två årskursgrupper: Fritids/F-5 och 6–9. Skolan har de senaste åren placerat sig bland de fem bästa grundskolorna i Sverige.

Svensk Damtidning har utan framgång sökt Martina Liska för en kommentar.

 

Foto TT