Victorias frånvaro – därför saknas hon vid Daniels sida

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel har varit ett par i mer än 18 år. Men det finns vissa saker som makarna alltid gör var för sig.

Det är lätt att avundas kronprinsessan Victoria och prins Daniels kärlek. I mer än 18 år har de varit varandras trygghet. När Victoria behöver stöd är det Daniel hon vänder sig till.

– Vår kärlek och vänskap är en ordentligt stark grund att stå på och vi har dessutom väldigt roligt tillsammans, har Victoria tidigare sagt till Kungliga Magasinet.

Samtidigt har paret gjort tydliga uppdelningar – särskilt när det kommer till det kungliga arbetet.

Därför medverkar inte Victoria i Idrottsgalan 2021

Ikväll, måndag den 18 januari, är det äntligen dags för Idrottsgalan 2021. Prins Daniel ska som vanligt medverka tillsammans med sin svåger prins Carl Philip.

Kronprinsessan Victoria ska däremot inte vara med.

Det här går i linje med hur Victoria och Daniel vanligtvis agerar. De har sina olika hjärtefrågor och delar upp det kungliga arbetet därefter.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel

Kronprinsessan Victoria ska inte medverka i Idrottsgalan 2021.

I år är galan dock digital på grund av pandemin, så Victoria skulle ju faktiskt lätt kunna sticka in huvudet under Daniels tal. Så kommer det dock inte bli, enligt hovet.

– De som medverkar med tal i samband med prisutdelningen är prins Daniel och prins Carl Philip, har hovets informationschef Margareta Thorgren tidigare sagt.

Thorgren betonar dock att "hela kungafamiljen" kommer följa Idrottsgalan på TV, så kronprinsessan får i alla fall se sin Daniel in action!

LÄS MER: Krisen bakom Victoria och Daniels kärlekslycka

Så blir Idrottsgalan 2021

Årets Idrottsgala blir på många sätt annorlunda. Den stora festbanketten är inställd men det utlovas ändå återblickar, hyllningar och artistuppträdanden. Samt prisutdelningar förstås.

Kristin Kaspersen leder galan, och hon tror att kvällen ändå kommer att bli bra!

- I år är jag extra glad över att få leda Idrottsgalan, först och främst med tanke på att det har varit ett sådant speciellt år inte bara för idrotten utan för Sverige och hela världen. Men också för att det är mitt tionde år som programledare för galan. Jag är också väldigt glad över att vi får möjligheten att hylla de idrottskvinnor och män som tränat, kämpat och haft möjligheten att tävla under detta säregna år, säger hon.

LÄS MER: Prinsessan Sofia – därför saknas hon på Idrottsgalan 2021

Foto: TT