Victorias vän Petter Stordalen köper Ving efter konkurs

Vingresors moderbolag Thomas Cook gick i konkurs, och sedan dess har de flesta undrat vem som kommer ta över den svenska resejätten. Nu visar det sig att Victorias vän, Petter Stordalen, tar över!

Den 23 september tvingades den brittiska resejätten Thomas Cook ansöka om konkurs. Sveriges största researrangör, Vingresor, påverkades när moderbolaget kollapsade. Bokade resor ställde in och hundratals resenärer kom inte hem på utsatt tid. Men Vingresor samlade ihop sig snabbt dagen efter konkursen och har sedan dess drivit verksamheten som vanligt.

Petter Stordalen tar över Vingresor

Spekulationerna kring vem som kommer att köpa Vingresor har varit många, och det har funnits flera intressenter. Nu står det klart att den norska miljardären Petter Stordalens bolag Strawberry Grou, Altor och TDR Capital går in som ägare för den lönsamma resejätten.

– Jag har gjort många affären men denna är speciell för den representerar hjärta och hjärna. Ving har alltid gått bra. Ving gjorde allt rätt och Thomas Cook gjorde allt fel, säger Petter Stordalen under Vingresors presskonferens.

Victoria, Petter Stordalen, Gunhild Stordalen

Victoria kramar om Petter Stordalen. Gunhild Stordalen syns i bakgrunden.

Petter Stordalen, 56, är en norsk investerare, fastighetsutvecklare och hotellmagnat. Sedan 2010 är han gift med Gunhild Stordalen, 40, och tillsammans har de bland annat grundat EAT Foundation som vill se till att världens befolkning äter hälsosam mat från en hälsosam planet. Gunhild Stordalen är en av kronprinsessan Victorias vänner, och Gunhilds make Petter har också kommit kronprinsessan nära genom årens lopp.

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: