Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Videgårds skarpa varning – vädjar om ett slut: ”Får aldrig mötas”

17 nov, 2023, 05:30 

Erik Videgård kommer nu med en skarp varning – som många missat.

Annons

Erik Videgård har aldrig gjort någon hemlighet av att han är en fena i köket. Det är också med den fallenheten i ryggen som han i dag är en av TV4:s mest populära och hyllade kockar.

8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!Brand logo
8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!

Varje vecka står han där, bjuder på tips och tricks i köket, vad man ska tänka på när man lagar mat och hur man ska hantera alla möjliga köksredskap som finns där ute i världen.

Vissa tycker han dessutom är rena rama skräpet. Vitlökspressen är ett redskap han inte tycker har sin plats i köket och har anklagat den för att bland annat förstöra den kraftiga smak som ryms i vitlöken.

Erik Videgårds attack mot köksredskapen

Demonstrativt har han visat hur dålig en vitlökspress är, genom att sula den i en papperskorg i direktsändning och berättat exakt varför man inte ska använda sig av den i köket.

Annons

– När man pressar vitlöken frigörs svavelämnen. Det luktar och smakar svavel. Om du använder ett rivjärn får du drag i vitlökssmaken, svarade Erik när Jenny undrade varför han vägrade pressa vitlöken.

Erik Videgård
Här är Erik Videgård framme med sleven i Nyhetsmorgon.

Erik Videgårds skarpa varning

Kanske är det tack vare sin gastronomiska frispråkighet som han blivit så populär och hyllats av tittarna. Erik Videgårds kunskap i köket tycks inte veta några gränser – och nu är han framme med sleven igen.

Den här gången är det inte vitlökspressen som är i fokus. I stället riktar Erik Videgård blicken mot vassa knivar och att man under inga omständigheter ska diska dem i diskmaskinen.

– Man får slöa och fula knivar. Man ska handdiska knivarna, det gör du direkt efter att du har använt dem. Diska, torka och häng dem i en magnet på väggen eller i ett knivställ. Inte i en låda tillsammans med andra knivar för då ligger de och skaver mot varandra, säger han till Godare och varnar även att det är mycket lättare att skära sig på slöa knivar:

– Diskmaskiner och knivar får aldrig mötas.

Erik Videgård
Här står Erik Videgård och skär med en vass kniv. Med all sannolikhet har den blivit handdiskad innan användning.

Foto: TT

Annons