Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Vill kasta ut Zlatan Ibrahimovic – men han vägrar lämna

28 feb, 2022, 14:00 
Helena Seger och Zlatan Ibrahimovic
Zlatan Ibrahimovic är inte helt välkommen – men han biter sig fast.
Annons
Därför är Helena Seger så hemlig!Brand logo
Därför är Helena Seger så hemlig!

Helena Seger och Zlatan Ibrahimovic tvingas leva åtskilt. Zlatan presterar på topp för sitt Milan och bor på deltid i ett lyxhotell i centrala Milano. Men Helena har inte flyttat dit med barnen Maximilian och Vincent. Istället vill Helena och Zlatan ge sönerna chansen att etablera sig i Stockholm.

Vill kasta ut Zlatan – men han vägrar lämna

Både Maximilian och Vincent spelar i Hammarby, där Zlatan gått in och blivit delägare. Men Malmö-sonen har inte fått ett rungande välkomnande.

På ett medlemsmöte höjdes röster om att Hammarby ska försöka köpa tillbaka aktierna från Zlatan. Klubben har gjort ett försök, men Zlatan har sagt nej.

– Det här är en fråga och en motion som har stötts och blötts så länge jag har funnits i klubben som en ledare och i styrelsen. Så det var ingen ny fråga för oss och vi skulle förstås älska att vara helägda precis som vem som helst. Men vi ser inget akut behov av det. Men nu har man valt att vi ska undersöka det, så det gör vi men det finns ingen som vill sälja, säger Hammarbys vd Richard von Yxkull i podcasten Lundh.

Annons

Många i Hammarby kanske hoppas på att Zlatan ska spela för dem en dag. Han fyller 41 i år och har ett utgående kontrakt med Serie A-klubben.

Helena Seger går runt i Hammarby-utstyrsel

Klart är att han spelar en undanskymd roll som delägare, där få egentligen vet vilket sorts inflytande han har på Hammarby.

– Som jag var inne på tidigare så finns han kring klubben, är alltid tillgänglig när vi behöver men han är inte inne i den dagliga verksamheten. Hans stora engagemang ligger väldigt mycket i ungdomsverksamheten, säger Richard.

– Vi kan höras ibland. Lite kortare avstämningar då och då. Ibland så kanske han läser eller hör något och vill höra hur det ligger till. Då kan han höra av sig. Sen vet jag att han förstås pratar med Jesper Jansson och andra i organisationen.

Helena är också engagerad i Hammarby. På vilket sätt? Jo, enligt vittnesuppgifter har hon haft klassisk Bajen-mundering på sig när hon är ute och går på stans gator.

Annons