Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Vittnet om händelsen på Tareq Taylors restaurang: "Började gråta"

05 maj, 2024, 10:00 
Gästen började gråta efter händelsen på Tareq Taylors restaurang Kockeriet.
Annons

För fyra år sedan var det kaos i tv-kocken Tareq Taylors liv. Coronapandemin slog hårt mot restaurangbranschen och han fick jobba frenetiskt för att hålla restaurangen Kockeriet flytande.

Tareq Taylors känslokollaps i tv – tårarna efter orden om dotternBrand logo
Tareq Taylors känslokollaps i tv – tårarna efter orden om dottern

Regeringens åtgärdspaket under pandemin räckte inte till, ansåg han, och han larmade om att Sverige gick mot en restaurangdöd – och permitteringsbiten såg han som kontraproduktiv för all form av serviceverksamhet.

– När man permitterar någon i serviceindustrin finns det ingen möjlighet att producera någonting alls, utan då är man hemma i stället. Man kan inte producera en tallrik mat och ställa den på hyllan, en frisör kan inte lägga en klippning på hyllan och taxichaufförer kan inte pausa en körning, sa han till Expressen.

Annons
Tareq Taylor
Tareq Taylor.Mikaela Landeström/TT

Tareq Taylors vändning

Men nu är pandemin över, Tareq kan njuta av att det åter är full rulle i Kockeriets osande kök och kockarna kan jobba med att smaka av, krydda och förbereda maten utan att tänka på att katastrofen väntar runt hörnet.

Restaurangen är belägen i Malmö och har varit i Tareqs regi sedan 2014. Här har han anpassat menyn efter den kulinariska kunskap han samlat på sig under åren, med förhoppningen att maten ska tala för sig själv och väcka positiva känslor hos besökaren.

Annons

Gästen i tårar

Positiva känslor var just vad Expressen-krönikören Valerie Kyeyune Backström fick när hon nyligen besökte Kockeriet. När hon serverades en fisk gick det så långt att hon inte längre kunde hålla tillbaka – och började gråta.

”Denna kväll får jag lära mig att man kan gråta av en perfekt tillagad hälleflundra”, skriver hon.

Det är oklart om Valerie berömde Tareq för hans kulinariska kunskap, men det var ändå en chans som dök upp när hon var och besökte Kockeriet.

Annons

”Dessutom kan man, som jag denna kväll, råka hamna vid bordet bredvid Tareq Taylor, restaurangens ägare, som kvällen till ära äter sig igenom menyn tillsammans med sambon Sofia ”PT-Fia” Ståhl”, skriver hon vidare.

Sofia Ståhl och Tareq Taylor
Sofia Ståhl och Tareq Taylor satt och åt på Kockeriet.Karin Törnblom/TT

Foto: TT

Annons