Wassbergs kritik mot orden i Discoverys OS-sändningar

Wassbergs kritik mot orden i Discoverys OS-sändningar

Skidikonen Thomas Wassberg är inte nöjd med Discoverys OS-sändningar – nu väljer han att säga ifrån.

6 svenska kvinnliga medaljhopp i vinter-OS i Peking
1:38

Efter reklamen: 6 svenska kvinnliga medaljhopp i vinter-OS i Peking

(1:38)

Slå på ljud

Vinter-OS i Kina är i full gång och i år följer tittarna tävlingarna via sändningarna i Discovery +.

Hittills har kanalens OS-bevakning både fått ris och ros. Men reklamavbrotten, experter utan tv-erfarenhet och strul med ljudet har varit några av ämnena för klagomål bland de upprörda tittarna.

En som nu ansluter sig till kritikerskaran är ingen mindre än den gamle skidstjärnan Thomas Wassberg, 65, som själv tävlade i fyra OS.

– Jag gillar ju inte reklam som bryter det hela, det är ju bara så. Sen gillar jag ju inte när de ska analysera sönder någonting, det har även blivit åt det hållet, säger han till Svensk Damtidning.

Thomas Wassberg saknar SVT:s OS-sändningar.

Alex Ljungdahl/Expressen/TT

”Det ältas för mycket”

Wassberg är trött på att allt ska vridas och vändas på hela tiden. Både när det gäller skidskytte och skidor och andra OS-grenar.

– Det ältas för mycket, konstaterar profilen som också deklarerar att han hellre sett att det var SVT som sände vinter-OS.

– Ja det hade jag nog gjort, säger skidikonen som själv kan stoltsera med fyra OS-guld i bagaget.

Själv har han sedan tidigare viss erfarenhet av att vara expert på radio, men det var som han påpekar, endast under ”en kort period”.

Stina Nilsson och Anna Magnusson inför skidskyttetävlingarna i OS. Just skidor och skidskytte är det som Wassberg främst tittar på i OS.

Henrik Montgomery/TT

Så du är inte sugen på att vara expert i tv?

– Nej inte nu inte.

Wassberg är nu annars aktuell med ett annat Discovery-program, nämligen The Island, där han tillsammans med välkända profiler som Mikael ”Soldoktorn” Sandström, Hollywood-frun Maria Montazami och kocken tillika Robinson-vinnaren Alexandra Zazzi ska överleva på en öde ö i Stilla Havet i närmare två veckor.

– Det jag tar med mig är att man klarar sig länge utan mat alltså. Även om man går ner i vikt. Så länge du har någonting att stoppa i dig är det ju positivt. Blir du helt utan är det ju ännu lite jävligare, säger han när han minns tillbaka på vad han tar med sig för insikter från tiden på ön.

LÄS MER: Stora tv-haveriet – mitt under OS-spänningen

LÄS MER: Kärleksdramat som skakar svenska OS-laget: "Vet inte om vi kommer att bli kompisar igen"