Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Will Smith blir värd för Nobels fredspriskonsert

01 okt, 2009, 08:07 
AvRed Aktionen
I december delas som vanligt Nobels fredspris ut i Oslo, och i år kommer värdarna för den efterföljande fredspriskonserten att vara Will Smith och hans fru Jada Pinkett Smith.
Annons

Nobels fredspriskonsert äger traditionsenligt rum i Oslo den 11 december, dagen efter att Nobelprisen delats ut i Stockholm. Det blir en direktsänd tv-show som kommer att ledas av rapstjärnan och skådespelaren Will Smith och hans fru, skådespelerskan Jada Pinkett Smith, enligt nyhetsbyrån AP.

Artisterna uppträder gratis

Det kommer att bli framträdanden av bland andra Wyclef Jean, Toby Keith och Donna Summer. Artisterna uppträder helt gratis. Tidigare har fredspriskonserten letts av bland andra Oprah Winfrey, Kevin Spacey och Michael Douglas.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

– Vi är glada över att få Will Smith och Jada Pinkett Smith som värdar för Nobels fredspriskonsert, säger Geir Lundestad från den norska Nobelkommittén. De har haft ett stort globalt inflytande vad gäller kultur och välgörenhet och kommer att vara utmärkta fredsambassadörer.

Will började som rappare

Will Smith, 41, blev känd under 80-talet som rappare under namnet The Fresh Prince och som stjärna i en populär komediserie på tv. Han har spelat i bland andra filmerna “Men in Black” och “Independence Day”. Jada Pinkett Smith, 38, är skådespelare, modell, sångerska och låtskrivare. Hon har medverkat i filmer som “The Nutty Professor” och “The Matrix Reloaded.”

Av Ann-Sofie Lundin

Foto: All Over Press

Annons