Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

William Poromaa bekräftar lyckan – efter uppbrottet från Frida Karlsson

12 jul, 2023, 10:00 

William Poromaa berättar om singellivet – efter uppbrottet från Frida Karlsson.

Annons

De var ett av Sveriges mest omskrivna idrottspar. William Poromaa och Frida Karlsson delade både kärleken och intresset för skidåkning, men efter VM i Planica hade något förändrats.

Kärlekssagan över – Frida Karlsson & William Poromaa har gjort slutBrand logo
Kärlekssagan över – Frida Karlsson & William Poromaa har gjort slut

När de landade på Arlanda bekräftade William och Frida att de inte längre var ett par. Senare kom det fram att de gjort slut flera månader innan VM, men valt att ligga lågt för att kunna fokusera på turneringen.

– Det växte fram under sommaren och sedan valde vi att gå ut med det efter VM för att inte ha fokus på det, säger Frida Karlsson i en intervju med SVT Sport.

Frida Karlsson och William Poromaa
Frida Karlsson och William Poromaa är inte längre ett par.

William Poromaa om nya singellivet

William och Frida är nu singlar för första gången på sju år. För Williams del har det inneburit en sommar där han inte behövt tänka lika mycket på träningen och kunnat ta ut svängarna en aning.

Annons

Så det är vad han gjort närmsta tiden, varit runt på saker som han under en intensiv träningsperiod normalt inte kan. I en intervju med Expressen beskriver William Poromaa semestern som kul.

– Det är ju det. Ett tag i alla fall. Men det blir ju väldigt hårt när man kör en hel månad (skratt), säger skidstjärnan.

”Varit ett fritt liv”

När William och Frida meddelade att de gjort slut, hade båda haft ett framgångsrikt VM i Planica och var redan i ropet för sina insatser i skidspåret.

När nya rubriker kom efter uppbrottet blev det som en kontaktannons, bekräftar William. Sedan dess har det rullat på för skidstjärnan, som ändå försöker hålla fötterna på jorden.

– Tja, vad ska jag säga. Det har varit ett... fritt liv. Men jag har försökt att inte sväva i väg alltför mycket.

– Men det är klart, med partaj så kommer det mycket sånt också. Det går ju lite hand i hand.

William Poromaa
William Poromaa är lycklig med singellivet.

Foto: TT

Annons