Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

William Poromaa om stora problemet i relationen med Frida Karlsson: ”Upp och ned”

William Poromaa om stora problemet i relationen med Frida Karlsson: ”Upp och ned”

William Poromaa berättar om separationen från Frida Karlsson.

Frida Karlsson och William Poromaa är inte bara superstjärnor i skidspåren. Sedan ung ålder, efter att ha träffat varandra på en skidtävling, har de varit ett kärlekspar.

Så ser älskade barnskådespelarna ut i dag!
1:20

Efter reklamen: Så ser älskade barnskådespelarna ut i dag!

(1:20)

Slå på ljud

Då bodde Frida i Sollefteå och William i Fränsta. Inledningsvis blev det en hel del chattande på telefon, men sen bestämde sig William för att packa väskan och flytta till Sollefteå.

För flera år sedan köpte paret ett radhus tillsammans för 730 000 kronor, men våren 2021 bestämde de sig för att flytta isär. I november förra året såldes huset för 900 000 kronor.

Frida Karlsson och William Poromaa träffades redan innan de började gymnasiet

Frida Karlsson och William Poromaa träffades redan innan de började gymnasiet.

Karin Törnblom/TT

Frida Karlsson och William Poromaa flyttade isär

Orsaken bakom flytten var att både Frida och William ville prioritera sina karriärer och träna på varsitt håll. William hamnade i Sundsvall och Frida i Östersund.

– Vi är fortfarande i lag, men båda tror på det här och har väl pratat igenom det. Det har inte varit helt solklart. Det har varit mycket funderingar. Men jag har väl tänkt att prova och se hur det funkar, sa William Poromaa till Östersunds-Posten.

Otäcka scenen: Frida Karlsson kollapsade plötsligt – fick bäras ut

Problemet i relationen: ”Upp och ned”

Ett distansförhållande är kanske inte helt optimalt alla gånger. I en intervju med Viaplay berättar William Poromaa att det fungerar förhållandevis bra, men att det finns problem.

– Det funkar bra för oss. Eller bra, det gör det väl kanske inte. För förhållandet är det väl kanske... det är klart att det är upp och ned liksom, säger han och fortsätter:

– Men jag tror vi båda är ganska eniga om att vi vill göra det som är bäst för skidåkningen just nu. Då känns det som att det är bäst att bo där man vill bo och där man tror att träningen är bäst för sig själv.

William Poromaa

William Poromaa säger till Viaplay att distansförhållandet inte är optimalt, men att både han och Frida Karlsson tycker det är värt det.

Terje Pedersen

Frida Karlssons stora succé

Ja, och för Frida Karlsson verkar det funka alldeles utmärkt. Förra veckan bjöd hon på en rejäl urladdning då hon som första svenska efter Charlotte Kalla vann Tour de Ski.

Det var dock inte utan dramatiska scener. Efter loppet kollapsade hon i målfållan och efter tävlingen var det många som var oroliga för den begåvade skidstjärnans hälsa.

– Jag mår mycket bättre nu. Jag var inte vid medvetande precis vid målgången. Men det har hänt förr och jag blir väldigt rädd, men nu är det som vanligt igen, sa hon till Aftonbladet.

Frida Karlsson vann Tour de Ski

Frida Karlsson.

IMAGO/nordphoto GmbH / Hafner

Foto: TT