Yvette Hermundstad och Andre Pops jobbar tillsammans igen

När de skiljdes åt fick Yvette Hermundstad knappt tid att träffa sin familj, men nu är parhästen Anre Pops tillbaka.

I ungefär ett decennium har vintrarna varit den absolut mest upptagna tiden för programledaren Yvette Hermundstad, som tillsammans med André Pops leder det populära programmet Vinterstudion i SVT, där de analyserar allt som har med skidsport att göra.

I år är det oklart hur SVT kommer göra med programmet, eller vad som kommer hända med säsongen för sporter som alpint, längdskidor och skidskytte. Men förra året stod det klart att Yvette och Andre Pops fick dela upp ansvaret och därmed kunde avlasta varandra en del. Vilket kan behövas, eftersom de får minimalt med kvalitetstid med familjen under de  månader Vinterstudion sänds.

– Det senaste decenniet har min och vår livsrytm sett ut såhär. Det är mycket jobb under vintern och mindre under övriga året. Det fungerar fint och är noga genomtänkt. Familjen är viktigast för mig. För många veckor på resa passar inte mina livsval så varje säsong föregås av noggrann planering. Bara ett visst antal längre jobbresor, som mästerskap, får ta plats, sa Yvette i en intervju med Aftonbladet inför förra årets säsong.

Yvette Hermundstad Victoriadagen 2020

Yvette var programledare för Victoriadagen i somras.

Hon medger att det är skönt att varva ansvaret som programledare, istället för att programleda tillsammans så som det gjorde förut. det innebär att hon och Andre Pops istället för att leda programmet sida vid sida går om varandra i studion.

– För två säsonger sedan, när jag sände 17 av 19 helger, var jag rätt asocial. Nu är vi två programledare som varvar igen, vilket är superlyxigt och bra. Varannan helg är fylld av familj, vänner och barnens idrottsaktiviteter.

Andre Pops och Vinterstudion är i stort sett synonymer med varandra.

Saknade sportredaktionen på SVT

Yvette syftar på säsongen då Andre Pops tillfälligt hoppade av programmet för att istället jobba med SVT:s nya satsning Morgonstudion. Men han kom snart tillbaka till Vinterstudion, där han är en riktig veteran. Han välkomnade pausen, men medgav att han saknat alla sina kollegor på sportredaktionen, som han började på för över 20 år sedan.

– Det är ett fantastiskt roligt program att jobba med, med en så engagerad och kunnig publik som kräver att man alltid är på tårna som programledare. Sen är det ju fantastiskt att få uppleva så bra sport och starka känslor på nära håll som det bli under en lång vinter, och vintern som kommer kan ju bli något alldeles extra. Sist men inte minst så känner jag väldigt starkt för alla där på redaktionen och det ska bli kul att jobba ihop igen, sa han till SVT när det var dags att komma tillbaka till sportvärlden igen.

 

Foto: TT