Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Zeina Mourtadas ord om hatet – efter händelsen i Nyhetsmorgon: ”Fruktansvärt”

10 jun, 2024, 16:30 
Zeina Mourtada om hatet efter händelsen i TV4.
Annons

Zeina Mourtada har många järn i elden. Hon driver en av Sveriges största matbloggar, figurerar flitigt som tv-kock i Nyhetsmorgon, skriver kokböcker och säljer sina egna produkter.

8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!Brand logo
8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!

I dag är hon en av Sveriges främsta mat-entreprenörer. Samtidigt har vägen dit varit svår och hon har arbetat hårt för att ta sig dit hon är i dag.

Zeina Mourtada
Zeina Mourtada har gjort succé i TV4:s Nyhetsmorgon.LINDAHL BJÖRN/Aftonbladet/TT

Zeina Mourtada om hatet

För några år sedan fick hon också ta del av en hatstorm, efter att hon lagat kebab i Nyhetsmorgon på midsommar 2018 och väckt stor uppståndelse med sitt matval.

Annons

– Jag brukar säga att jag är för evigt kebabkvinnan. Jag lagade mat på midsommar, jag gjorde en kebab och tydligen ”a big nono”. Man lagar inte kebab på midsommar, säger Zeina till Aftonbladet.

– Jag fick ta emot otroligt mycket hat. Hot, svordomar, extrema påhopp. Det var fruktansvärt, det värsta jag har varit med om i min tid som offentlig person.

”Väldigt bra på att säga ifrån”

Zeina berättar att det gick så långt att hon ansökte om skydda adress. Hon började också ifrågasätta om det var värt att fortsätta som tv-kock, något hon till slut viftade bort.

Annons

– Men jag tänkte också så här ”om det är så konstigt att en kvinna som ser ut som jag lagar kebab i tv så är det något som är fel”. Så jag måste fortsätta laga min kebab i tv.

I dag är hon tryggheten själv. Hon anser att det bara är att våga, tro på sig själv och köra. Zeina har lärt sig förstå sitt eget värde och är noggrann med hur hon vill ha saker och ting.

– Jag är väldigt bra på att säga ifrån. Det gjorde jag inte innan, jag var rädd för att säga ifrån. Men nu är jag väldigt bra på det. Jag tar inte skit, och är bra på att säga ”det där accepterar inte jag”, säger hon till Femina.

Foto: TT

Annons